Pusinky bez bielka
Autor receptu: evani
Kto nepoužíva vajcia myslím, že sa poteší tomuto receptu, tak ako som sa ja potešila, keď som ho našla na blogu veganotic.cz. okamžite som ho bežala skúsiť a dopadlo to výborne. Pusinky chutili výborne.
30 minút príprava |
120 minút na 100 °C |
Postup
- Zlejeme vodu z plechovky cíceru (vraj môže byť aj fazule, ale neskúšala som). Dáme vyšľahať, keď sa sneh spevní pridávame postupne práškový cukor.
- Plech si vystelieme pečiacim papierom a trúbu predhrejeme na 100 stupňov.
- Sneh okamžite po vyšľahaní dávame na plech ja som dávala normálne lyžicou, ale samozrejme sa dá aj cukrárenským sáčkom. Pusinky je lepšie robiť menšie, budú sa kratšie sušiť a budú lepšie držať tvar.
- Sušíme na 100 stupňoch približne (toto je nevýhoda) asi 2 až 3 hodinky.
- Keď už sú pusinky hotové vyberieme ich, necháme vychladnúť (nebudú sa lepiť o papier).
Ja som ich poliala horkou čokoládou. Samozrejme, či si pusinky naplníte nejakým krémom, polevou, čokoládou je už na vás :)