Púpavové víno

rein - fotkarein, 16. januára 2012
Púpavové víno
Foto: rein

Prvé víno v roku.

50 minút
príprava

Suroviny

50 l vlažná
10 l
11 kg
250 g
1,5 kg
1 ks




Postup

  1. 1

    Kvety a citróny nakrájame na kolieska zalejeme vriacou vodou {20l} a necháme 24 hodín vyluhovať.Precedené a vystiskané prelejeme do 50l demižóna,roztopíme cukor vo vlažnej vode,ktorú sme tiež pridali do demižóna aj s droždím a hrozienkami.Zatvoríme s kvasnou zátkou a necháme kvasiť 6 týždňov pri izbovej teplote.

    Púpavové víno - obrázok 1
  2. 2

    Po vykvasení stiahnuť do menšieho demižóna a nechať ho ešte čistiť 4 týždne.Kto nevydrží,môže aj menej,určite už bude pitné.Moje je ako kryštál,lebo som naň zabudol a objavil som ho až teraz.Na zdravie

Diskusia k receptu

bejgi
púpavové vínko som ešte nepila, to je aj zdravé tak deci denne, čí? ;-)
marianne69
pana beka,ze 10l kvetu,to muselo byt riadne mnozstvo,si sa uzbieral:-)
ale musi mat zaujmavu chut,v tom pohariku vyzera dobre,ma taku peknu slnecnu farbu....
hubata
Jéééžišmárja to už aj z púpavy sa dá ....... strískat? To bude mat radost môj starý!!! Už vidím Hubatého ako kolenačky zbiera medzi kozami na pasienku do demižóna tie biele chuchvalce odkvitnutej púpavy!!!! Uložím mu recept do KK a dám mu ho k meninám na Jozefa, ked už k tým Vánocam nič nedostal. Vďaka.
jelenik
@hubata
sa tu smejem pri čítaní Tvojho príspevku, lebo mi len med vyrábame a vidíš, aj víno sa dá. A predstavila som si Hubatého ... Neviem síce ako vyzerá, ale moja predstavivosť zapracovala a musím sa stále rehúňať :)
hubata
My sme jeden krajší ako druhý, zatiaľ sme ani jeden neboli na facebooku zneužitý .....hehe!
jelenik
to vies, ktoze sa uz do takej "hubatej jazycnice" pusti a ze este aj zneuzit... si rozmysli. Ale o smiech by nudza isto pri Tebe nebola.Hehe
ria389
hubata,z tých bielych chuchvalcov by si si určite to víno neurobila.Musíš ho poslať zbierať ešte žltučké.Ale ten recept je zaujímavý.Ukladám do k.k.
tykadielko
Rein...to som ešte nepila....nechám sa pozvať :D.....kedysi jeden kamarát robieval púpavový med, ale víno nerobieval.....
matata1
@hubata ja už z teba nemôžem! Rehocem sa ako kôň, a nemôžem prestať! Moja predstavivosť zapracovala, viem si Hubatého živo predstaviť. Chcela by so vidiť, čo za zázrak by vyrobil z tých bielych chumáčikov.
hannah22
pekný recept, čo všetko Slovák nevymyslí... @hubat á si dobrá ako to víno.... :))
nefertiti
Waw. Tak toto rozhodne vyskúšam. Zaujímalo by ma, ako také víno chutí.
minko
Každé vínko je zdravé, len ho treba rozumne užívať