Foto: rein
Prvé víno v roku.
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kvety a citróny nakrájame na kolieska zalejeme vriacou vodou {20l} a necháme 24 hodín vyluhovať.Precedené a vystiskané prelejeme do 50l demižóna,roztopíme cukor vo vlažnej vode,ktorú sme tiež pridali do demižóna aj s droždím a hrozienkami.Zatvoríme s kvasnou zátkou a necháme kvasiť 6 týždňov pri izbovej teplote.
-
2
Po vykvasení stiahnuť do menšieho demižóna a nechať ho ešte čistiť 4 týždne.Kto nevydrží,môže aj menej,určite už bude pitné.Moje je ako kryštál,lebo som naň zabudol a objavil som ho až teraz.Na zdravie
ale musi mat zaujmavu chut,v tom pohariku vyzera dobre,ma taku peknu slnecnu farbu....
sa tu smejem pri čítaní Tvojho príspevku, lebo mi len med vyrábame a vidíš, aj víno sa dá. A predstavila som si Hubatého ... Neviem síce ako vyzerá, ale moja predstavivosť zapracovala a musím sa stále rehúňať :)