Prvé víno v roku.
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kvety a citróny nakrájame na kolieska zalejeme vriacou vodou {20l} a necháme 24 hodín vyluhovať.Precedené a vystiskané prelejeme do 50l demižóna,roztopíme cukor vo vlažnej vode,ktorú sme tiež pridali do demižóna aj s droždím a hrozienkami.Zatvoríme s kvasnou zátkou a necháme kvasiť 6 týždňov pri izbovej teplote.
-
2
Po vykvasení stiahnuť do menšieho demižóna a nechať ho ešte čistiť 4 týždne.Kto nevydrží,môže aj menej,určite už bude pitné.Moje je ako kryštál,lebo som naň zabudol a objavil som ho až teraz.Na zdravie
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
ale musi mat zaujmavu chut,v tom pohariku vyzera dobre,ma taku peknu slnecnu farbu....
sa tu smejem pri čítaní Tvojho príspevku, lebo mi len med vyrábame a vidíš, aj víno sa dá. A predstavila som si Hubatého ... Neviem síce ako vyzerá, ale moja predstavivosť zapracovala a musím sa stále rehúňať :)