Foto: danculka
príprava
na 200 °C
Suroviny
5ks |
|
5pl |
|
1/2bal |
|
5pl |
|
2pl |
|
podľa potreby |
|
Punč: | |
1/2 fl |
|
1/2dl |
|
1/2dl prevarená |
|
1/2dl |
|
podľa potreby |
|
2pl |
|
120g na potiahnutie valca |
|
Postup
-
1
Upečieme si piškótu na tento zákusok,žĺtky zvlášť s cukrom šlaháme, bielky tiež so štipkou soli, potom zmiešame s múkou a pridám múku,kde bol zamiešaný prášok do pečiva a potom pridáme vodu a pečieme na plechu vystlanom papierom,po upečení stočíme po dĺžke potom necháme vychladnúť a odstránime papier..
-
2
korpus rozdelíme na polovicu z jednej bude obal valca a z druhej plnka do neho,pomrvíme prifarbíme kakaom,zalejeme punčom,ktorý sme si urobili z vody ,pr.cukru. sirupu,punčovej príchute a rumu zľahka zamiešame a necháme postáť,vnútro potrieme lekvárom marhuľavým a dáme plnku a stočíme do valca,zabalíme do alobalo na 2 hodiny..
-
3
asi takto..
-
4
potom rozbalíme a vyberieme z alobalu a rozvaľkáme mandľovú poťahovaciu hmotu a obalíme valec...
-
5
trošku ho prizdobíme...
-
6
dala som to s týmto pohľadom,aby bolo vidno,že to nie je roláda,ale kruh naklnený a spojený na vrchu...
-
7
...môžeme servírovať,dobrú chuť!
Dakujem za skvely recept!