Punčový valec (fotorecept)

Autor receptu: danculka

25 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si piškótu na tento zákusok,žĺtky zvlášť s cukrom šlaháme, bielky tiež so štipkou soli, potom zmiešame s múkou a pridám múku,kde bol zamiešaný prášok do pečiva a potom pridáme vodu a pečieme na plechu vystlanom papierom,po upečení stočíme po dĺžke potom necháme vychladnúť a odstránime papier..
  2. korpus rozdelíme na polovicu z jednej bude obal valca a z druhej plnka do neho,pomrvíme prifarbíme kakaom,zalejeme punčom,ktorý sme si urobili z vody ,pr.cukru. sirupu,punčovej príchute a rumu zľahka zamiešame a necháme postáť,vnútro potrieme lekvárom marhuľavým a dáme plnku a stočíme do valca,zabalíme do alobalo na 2 hodiny..
  3. asi takto..
  4. potom rozbalíme a vyberieme z alobalu a rozvaľkáme mandľovú poťahovaciu hmotu a obalíme valec...
  5. trošku ho prizdobíme...
  6. dala som to s týmto pohľadom,aby bolo vidno,že to nie je roláda,ale kruh naklnený a spojený na vrchu...
  7. ...môžeme servírovať,dobrú chuť!