Foto: ancicka
na 180 °C
Suroviny
Cesto I. (2 x): | |
6 ks |
|
8 PL |
|
8 PL |
|
1/2 ks |
|
troška |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Sirup na namáčanie korpusu: | |
|
|
|
|
(um) |
|
|
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Upečieme si dva korpusy, jeden s prifarbením a druhý bez. Vyšľaháme si bielky do tuha, pridáme pr. cukor, zašľaháme, pridáme žltky, zašľaháme, pridáme múku s kypriacim práškom a zľahká premiešame. Do jedného pridáme potravinársku farbu. Vylejeme do štvorcovej tortovej formy a upečieme. Pečieme na 180 °C 20 - 25 min. Prvých 20 min. rúru neotvárame a potom treba špilkou zistiť,či je korpus upečený.
-
2
Po vychladení žltý korpus rozrežeme na polovicu, potrieme obidva polky lekvárom.
-
3
Korpus pokrájame na pásy,
-
4
pripravíme si sirup na namačaníe ružového korpusu.
-
5
Aby sa mi lepšie namáčalo, vyliala som si sirup na tácku.
-
6
Namáčame každý druhy a zvyšné iba polejeme.
-
7
Priložíme svetlým,vrchnú kôrku stiahneme a zaťažíme.
-
8
Pred poliatim polevy vrch potrieme .Stačí potrieť lekvárom (ja som mala zvišné maslo s pečenia,tak som využila).
-
9
Punčovú polevu si pripravíme podľa návodu a polejeme.
-
10
Polevu necháme stuhnúť
-
11
a po stuhnutí tortičku ľubovoľne ozdobíme.
-
12
Tortička v reze.
Diskusia k receptu