Pumpkin spice latte (Tekvicové Latté)

culinario - bez fotkyculinario, 22. januára 2016

V chladných dňoch nemáte čo piť? Skúste si pripraviť Pumpkin spice latte (Tekvicové Latte) podľa nášho receptu.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1/2 hrnčeka
1 PL
2 PL
1/2 ČL
1/3 hrnčeka




Postup

  1. 1

    V hrnci poriadne vymiešame mlieko, med, tekvicové pyré a tekvocivé korenie. Miešame dovtedy, kým nevznikne pena. Potom penu ohrejeme na sporáku, ale nevaríme ju.

  2. 2

    Kávu dáme do šálky a prilejeme penovú zmes.

  3. 3

    Ozdobíme šľahačkou a posypeme tekvicovým korením alebo škoricou.

Diskusia k receptu

aca52
Tento recept poznám z blogu Karoliy Azzaro a je neskutočný. Odvtedy mám stále v mraziaku tekvicové pyré (návod na prípravu: tekvicu prekrojíme na polovičku, vydlabeme semiačka a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie prekrojenou časťou hore. Trúbu zapneme na 190°C. Do vyhriatej trúby dáme piecť tekvicu na hodinu a pól. Zmäknutú, upečenú tekvicu vytiahneme a necháme vychladnúť. Vnútro tekvice vydlabeme lyžicou a dáme do kuchynského robotu rozmixovať na pyré. Ak používate Hokaido tekvicu nemusíte vydlabávať, kľudne použite aj kožu len mixujte v kuchynskom robote dlhšie nech ju úplne rozmixujete (samozrejme stopku odrežte). Čím viac kože použijete tým bude mať pyré oranžovejšiu farbu.). A na korenie sa
aca52
Dodatok, akosi mi to ušlo pred dopísaním:
4lyžičky zázvoru
4lyžičky škorice
1-2 lyžička muškátového oriešku
4 klinčeky rozdrvené na prášok. Tak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia