Foto: ratatouille30
Na tento recept som netrafila úplnou náhodou, keď som prezerala staré kuchárske knihy.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Ako prvé si uvaríme hustý puding z mlieka, kryštálového cukru, vanilínového cukru, rumu a zlatého klasu.
- 2
Rozvaľkáme si lístkové cesto, tak aby nám vyšlo do tortovej formy, ale zároveň aj na prikrytie tortovej formy v jednom kuse.
- 3
Formu vystelieme papierom na pečenie, pomaly vkladamé rozvaľkané cesto tak aby sme mali po stranách dlhšie cesto, opatrne presunieme puding do tortovej formy na cesto. Opatrne prikryjeme, alebo zlepíme všetky volné časti lístkového cesta. Takto pripravený koláčik potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 20 - 30 minút na 170 ºC, ja mám elektrickú tam je 2 stupeň. ( ak máte čerstvé ovocie neváhajte ho dať do koláčika, ja som nemala, ale teraz sa pôjde na jahody)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu