Prekladaný šalát

danulatenko - fotkadanulatenko, 14. júla 2011

Podstatou šalátu sú zemiaky uvarené v šupke (môj otec vždy hovorí, že ako pre prasiatka :D ). Ale je to taka delikatesa, že nikdy nezostane do druhého dňa...

8
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

5-6 ks v šupke varené
300 g alebo šunka
250 g (syr balkanskeho typu)
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a na hrubé slzičky nastrúhame na dno misy, veľkého taniera, skrátka niečoho, v čom budeme šalát podávať. (Dá sa každému hosťovi urobiť aj porcia do mištičiek)

  2. 2

    Na vrstvu zemiakov uložíme pokrajanú šunku, na ktorú rozotrieme opatrne jednu celú tatarskú omáčku.

  3. 3

    A na záver na hrube slzičky nastrúhame feta syr (trosičku sa lepí na struhák, treba byť trpezlivý). Hotovo! Nechať vychladnúť a podávať s mäkkým chlebíkom.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Šaláty, Studené pokrmy

Diskusia k receptu

aszabka
Toto vyzerá na prvý pohľad sťa koláčik ((: uložené..
zdezda
:-)jéééj, super nápad, pekne to vyzerá, chuťovo to musí byť fajnové a teraz, v tom teple, sa mi páči že, že sa dajú urobiť len jednotlivé porcie, ktoré sa rýchlo zbaštia:-)
Ďakujem
evanaaa
Ja som si myslela, že to je omyl ten obrázok, ono to vypadá ako piškót s kokosovým krémom, hah,ako aj Aszabka. Ale vyzerá to pekne a aj chutne.
1x alica1
ejta
aha, uz naskocil, ked som to refresh-la
cica2
to môže byť fajnové, páči sa mi!:)
3sandra3
výborný šalát,,, prečo som ho tu skôr nevidela???... ukladám si do kk