Toto určite pozná staršia generácia ako lahodné pitie pri zabíjačkach, svadbách a samozrejme na sviatky, ale ja sa neurazím ani hocikedy, keď je tuhá Zobraziť celý popisToto určite pozná staršia generácia ako lahodné pitie pri zabíjačkach, svadbách a samozrejme na sviatky, ale ja sa neurazím ani hocikedy, keď je tuhá zima alebo keď cítim, že na mňa lezie nejaký vírus.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Masielko rozpražíme, nie iba rozpustíme a do neho pridáme cukor a za stáleho miešania urobíme karamel, pridáme vodu a odstavíme zo sporáka, prilejeme domáci destilát a znovu dáme na sporák na slabý výkon, aby nevrelo, len aby sa pomaličky rozpustil karamel, ktorý stvrdol, ked sme pridali domácu. A potom už len si nalejeme a lebedíme. Na zdravie!
Diskusia k receptu