Predobrená prepražená

joel - bez fotkyjoel, 1. januára 2016

Toto určite pozná staršia generácia ako lahodné pitie pri zabíjačkach, svadbách a samozrejme na sviatky, ale ja sa neurazím ani hocikedy, keď je tuhá Zobraziť celý popisToto určite pozná staršia generácia ako lahodné pitie pri zabíjačkach, svadbách a samozrejme na sviatky, ale ja sa neurazím ani hocikedy, keď je tuhá zima alebo keď cítim, že na mňa lezie nejaký vírus.

2
porcie
2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
100 g
1 štamprlík
0,5 l (alebo vodka 40 %)




Postup

  1. 1

    Masielko rozpražíme, nie iba rozpustíme a do neho pridáme cukor a za stáleho miešania urobíme karamel, pridáme vodu a odstavíme zo sporáka, prilejeme domáci destilát a znovu dáme na sporák na slabý výkon, aby nevrelo, len aby sa pomaličky rozpustil karamel, ktorý stvrdol, ked sme pridali domácu. A potom už len si nalejeme a lebedíme. Na zdravie!

Diskusia k receptu

afataga
ved to je hriatô, ako ho volala moja babka, davala tam aj rascu a potom precedila a alkohol davala rum, vonalo to po celom domceku a na zabijacke to bola taka osnovna istota :-)
1x mariza
patroveckypitrs
Aj u nás je to "hriate". A dávajú do toho Repák ( čiže zajačí koňak). Nemusí to sa to užívať, len pri chorobe a zabíjačke no aj keď je zima tuhá. Za tento liek máš 5*.
45678
@patroveckypitrs juj! či som sa pobavila, prvý krát počujem názov "zajačí koňak" poznám recept vyššie , tošku inej prípravy so slaninou, pod názvom hriatô, žiaľ nikdy som to nedokázala vypiť, ale tí čo pili pochvaľovali.
mariza
u nás tam ještě patří skořice a hřebíček




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia