Pralinky vlašský orech a rum

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Pralinky vlašský orech a rum
Foto: figovnik

Suroviny

150 g
Na plnku:
100 g
100 g
0,5 dl
25 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Mleté orechy, mlieko a cukor dáme povariť (asi 5 minút). Potom dáme dole z ohňa, pridáme maslo a rozmiešame ho. Keď plnka vychladne pridáme rum. Plníme pralinky. <br /><br /> Postup : ako vyliať škrupinku pre pralinky a všetko ostatné sa dočítate tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html

Diskusia k receptu

huck
Mnjaaam! Si naozaj sikulka :) !
valeri
Jedny krajšie a lepšie ako druhé, aj orechy aj mak môžme vždy :-)), prosím Ťa napíš aj postup na to zdobenie. Ďakujem
figovnik
Ďakujem pekne ! Postup som ti popísala pri makových :) dúfam, že pomôže! - ak ešte máš otázky, kľudne sa ozvi !
iwuska
Figovnik, nebola by si taka laskyplna a neuverejnila niekedy fotopostup uplne najzakladnejsej vyroby, aj s odporucanim na cokoladu a tak? a z tych tvojich cokolad tabulkovych na blogu som skoro odpadla
sonulienka
Ja ťa tiež ešte raz prosím o fotopostup je to skratka nádhera všetko čo si sem dala.Ďakujeme Ti.
figovnik
Budem sa snažiť všetko na fotiť keď budem nabudúce robiť (ale to až po skúškovom období), zatiaľ si môžes prečítať aspoň teoretický postup ktorý tu mám v receptoch :)
figovnik
@iwuska : ahoj, ďakujem pekne. Ano fotopostup pridám (ale vravím až po skúškovom - keď bude viac času). Moje odporúčanie na čokoládu akú použiť: ja osobne kupujem v jednom veľkosklade v prahe 5 kilové sáčky (značka Callebaut a Domori sú veľmi kvalitné), ale pre domáce použitie a skúšanie odporúčam čokolády z Lidlu horké sa volajú J.D.Gross (zadaj si to do googlu najde ti to obrázok a hned budes vedieť o ktorú sajedná :) ). A aj z týchto je asi najlepšia tá 60%-ná, ale každý si musí vyskúšať aká horkosť mu vyhovuje. A z bielej tiež odporúčam z Lidlu značka Bellarom (tiež si pozri v googli). Pri bielej sú najlepšie také čo obsahujú min. 28-29 až 30% kakaového masla, ale 28% je už dobré. Celkovo kvalitná čokoláda má v zložení maximálne 3-4 ingrediencie. Ďaľej sa dá pracovať so značkou Lindt. Neodporúčam: Milka, Orion a iné čokolády, ktoré sú väčšinou aj lacné. Dúfam, že som pomohla. :)
stevca
si šikulka máš tu krásne receptíky na pralinky a ja len ukladám :)) dakujem za tipy
lusinkab
:-) prave som si vytvorila novu kolonku v KK ... Pralinky takze si ich idem vsetky pekne poukladat :-) akurat som minule spominala priatelovi,ze by som chcela zacat skusat robit pralinky a tvoje rady a receptiky mi neskutocne pomohli :-) dakujem
figovnik
tak to som veľmi rada !!! :) - daj vedieť ako sa ti darí, alebo nedarí-aby som ti vedela pomôcť ak potrebuješ.
evanaaa
Ja mám kolónku -Pralinky a bonbóny už od začiatku KK, aj tvoje si ukladám, aj keď asi také niečo len tak ľahko nespravím....ak by sa aspoň trochu podarili, môžem ohurovať-:))), mám aj nejaké silikónové formy na ne. Ale tvoje sú úžasné, @figovn ík.!
figovnik
Som strašne rada že sa Vám recepty páčia !!! Keby ste sa náhodou pustila do výroby tak znova opakujem (už viac krát som to tu písala a platí to pre každého), že s hocičím rada pomôžem takže neváhajte sa mi ozvať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia