Pralinky fotorecept

sneica - fotkasneica, 1. novembra 2011
Pralinky (fotorecept)
Foto: sneica

...trosku som sprtala po nete a hladala nieco chutne na pohostenie.Tieto pralinky su jednoducho uzasne.

50 minút
príprava

Suroviny

240 g
100 g
3 PL
100 g
50 g rozpustené
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    3/4 balicka z 240 g piskot podrvime spolu s mandlami....

    Pralinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nakrajame na drobno marhule susene a 2 marcipanove tycinky.Pridame maslo a rum podla chuti a potreby.ja som dala rumovu aromu a trochu mlieka namiesto rumu pretoze degustovali deti...a praskovy cukor...

    Pralinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vypracujeme hmotu ktora sa da tvarovat....a aj jest...

    Pralinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    tvarujeme gulicky kore jemne zatlacame aby sa nam tvaroval spodok a nekotulali sa nam...

    Pralinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na vidlicke som oblievala cokoladou lebo nemam mriezku...no mozme aj ponarat cele....

    Pralinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    nechame stuhnut a zdobime bielou cokoladou...spravila som viac ako 40 ks...URCITE BUDU CHUTIT...Ja sa uz tesim na dalsiu varku...

    Pralinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridavam este foto marcipanovych tyciniek ktore som pouzila v recepte...moze sa pouzit aj cisty marcipan...

    Pralinky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tinca
@sneica no si šikulka, máš ich ukážkovééé. Pristala by som ako darček v peknej krabičke,kde bývaš? Na to máčanie mám zlepšovák,napichujem ne pevné špáratko a tak máčam.
tinca
P.S ešte som zabudla krásne detailné úvodné foto
laurisia
Vypadá to pekne, len som sa chcela spýtať - aká je to marcipánová čokoláda?
anina43
tvoje bonbony sú určite vynikajúce, všetky suroviny čo do nich idú, sú super, krásne urobené, krásne nafotené, mať ich pred sebou, neodolám, dik za rcp
pivonka
To je super, že sa dajú urobiť aj bez formy na pralinky. Foto sa aj mne veľmi páči.
valeri
Páčia sa mi veľmi, ukladám si recept, idú Vianoce, niečo nové bude na stole.
sneica
dakujem za komentare...som rada ze sa pralinky pacia a su aj skutocne vyborne a jednoduche na pripravu.@laurisia pridala som foto marcip.tyciniek...@tinca fajn zlepsovak to sparadlo a este si ja veru obstaram peknu krabicku...
tothka
Pralinky sú nádherné, prosím ťa, akú bielu čokoládu si použila? Ja neviem
nájsť tú správnu, ktorá by mi vyhovovala na zdobenie.
matata1
@tothka mne sa osvedčila hotová poleva v sáčkoch, na obale je bábovka, ktorú oblieva čokoládou trpazlík či škriatok. Stačí ju zohriať v teplej vode, odstrihnúť rožtek sáčku podľa potreby a zdobiť. Keď začne tuhnúť, namočím ju do pohára s teplou vodou a pokračujem. Ak ju neminiem, jednoducho ju šupnem do chladničky. Dostať ju bielu, mliečnu, horkú a orieškovú.
matata1
@sneica to sú pralinky pre mňa. Na tie formičkové si akosi netrúfam, ale tieto určite zvládnem. Ďakujem za receptík.
sneica
@tothka pouzila som polevu v dukatoch...na obale je babovka v bielej cokolade.balenie ma 250 gr...rozpustala som nad parou nie v kupeli...@matata1 aj mne hned zapasovali...
tothka
@matata1 vidíš a na túto som úplne zabudla, no hlava deravá, tiež som ju už používala a bola som spokojná, ďakujem za pripomenutie.
@sneica mne sa poleva v dukatoch neosvedčila, ale zrejme záleží na výrobcovi, ďakujem za odpoveď.
matata1
Dievčatá, ja som tvor podobný leňochodovi, a tak sa vždy snažím, aby som si prácu čo najviac uľahčila. Tie čokoládové dukáty som ešte neskúšala. Stačí ich iba rozpustiť? Netreba do toho nič pridať (maslo, ceru)? Skúšala som zdobiť aj obyčajnou bielou čokoládou (tabuľkovou), ale nepáčila sa mi jej konzistencia po rozpustení.
mariaklara
Tie sú krásne, ani drahú silikónovú formu si nepotrebovala, ukladám:-))
huck
@sneica , tvoje pralinky su nadherne! Naozaj ukažkove. A zjednotenie marcipanu, čokolady, mandli a sušenych marhul je bez diskusie sladkym rozpravkovym snom. Chvalim fotopostup. Vdaka za receptik.
tatranka
Ty si ale šikovnica.Krásne bombóniky.Veru by som sa ponúkla a rada.
sneica
vsetkym dakujem za komentare,mam naozaj radost ze sa pacia a verim ze by aj chutili...@matata ja som do cokolady do tej dukatovej pridala tuk CERU len tak od oka...verte ak by to bolo mozne rada by som ponukla vsetkych...
sneica
krasne su tie mozartove gule podla dady...skusim aj tento recept len nepouzijem farbivo.trochu som sa tym zaoberala a nasla som nahradu...toto zdobenie je pre pralinky typicke, posobia luxusne a aristokraticky...
orchidea
Skutočne ich máš krásne a nepochybujem že aj výborné, všetko čo si do nich dala je výborné.
betka11
@sneica vydarili sa ti skvelo, robím tieto pralinky tiež, sú vynikajúce,ak budeš robiť nabudúce skús nahradiť pol.marhúl jahodami,alb.malinami,alb.brusnicami a cukor vynechaj sú už moc sladké a pre deti "riedim" kávou rum vynechám
a ešte jeden postreh sušené ovocie je vhodné namočiť/zaliať vriacou vodou a nechať postáť 10-15 min aby sa zbavilo síry a prípravkov proti plesni.
sneica
...dakujem a @betka11 dakujem aj za dobre rady...robila som dalsie a zamenila som marhule za ananasovy mls...kavou som neriedila ale skusim nabuduce...susene ovocie som oplachovala cez sitko v teplej vode ale lepsi efekt bude mat to zaliatie vriacou vodou...musim este skusit pouzit inu bielu polevu a to tu co spominala @tothka...alebo ak mas odskusanu tak aka to je?este raz vdaka...
betka11
@sneica na polevy používam klasickú čokopolevu najčastejšie z Lidl na ozdobu používam Carlu alebo od dr.Oetkera tie sa mi zdajú kvalitnejšie a nie su riedke,ďakovať nemusíš keď viem rada poradím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia