Foto: niks
Vynikajúci koláčik :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vymiešame 6 žĺtkov zo 6 lyžicami práškového cukru keď je to skoro vymiešané pridávame ešte 6 PL horúcej vody trocha pomiešame,pridáme 6 PL polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a sneh zo 6 bielkov.Z tohoto upečieme 2 cestá.
- 2
Tento postup zopakujeme potom ešte raz len do tohoto cesta pridáme ešte 2 PL kakaa a znova delíme na 2 plechy takže po upečení máme 2 tmavé a 2 svetlé pláty.
- 3
PLNKA: klasicky uvariť Zlatý klas v 3 dcl mlieka s 1 vanilkou a necháme vychladnúť.
- 4
Medzitým si vymiešame heru s 30 dkg práškového cukru a do toho primiešavame postupne uvarený vychladnutý puding a trochu rumu.Plnku zafarbíme od oka podľa chuti kakaom a môžeme plniť.
- 5
Plníme tmavé cesto potrieť polovicou plnky,priložíme svetlé cesto,ktoré natrieme džemom a priložíme znova svetlým cestom.Toto potom natrieme druhou polovicou plnky a priložíme druhé hnedé cesto.Ja si z plnky vždy trošku nechám a potieram trošku na tenko vrchné cesto a nato polejeme čokoládu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu