Foto: rennatte
Zostal mi po veľkonočných sviatkoch baranček a niekoľko lineckých koláčikov a medovníkov, ktorých sú už všetci objedení, tak dostali druhú šancu, stali sa súčasťou Zobraziť celý popisZostal mi po veľkonočných sviatkoch baranček a niekoľko lineckých koláčikov a medovníkov, ktorých sú už všetci objedení, tak dostali druhú šancu, stali sa súčasťou nových rezov, ktoré som nazvala Posviatočné. Podobajú na rezy Opitý izidor.
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, prilievame striedavo olej a vodu,
-
2
pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec tuhý sneh z bielok
-
3
cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie
-
4
a rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C 15-20 minút.
-
5
Kým sa pečie cesto, pripravíme si zmes na plnku z barančeka a suchého pečiva
-
6
Barančeka a koláče polámeme alebo nakrájame a rozdrvíme, ak sa dá ručne, ak nie tak pomelieme alebo postrúhame.
-
7
pridáme najprv suché suroviny orechy a kakao, premiešame, troška zmesi si odložíme a potom pridáme toľko džemu a sirupu, aby sme dosiahli tvarovateľnú hmotu ako na guľky
-
8
ak treba dosýpame si odloženú suchú zmes, dochutíme umom a hrozienkami
-
9
hotovú zmes dáme na upečené a vychladnuté cesto po častiach a rozotrieme
-
10
polejeme rozpustenou čokoládou a necháme stuhnúť
-
11
Nakrájame na rezy
-
12
ozdobíme kúskom orecha alebo mäty
Verim , ze je niekto po 30 rokoch neustaleho pecenia dokonaly a dokaze odhadnut spotrebu sladkosti .Za taky dlhy cas je to dokonca aj ziaduce ! Ale kazdy dokonaly nie je :-)
Ja som este starsia gazdina /myslim sluzobne/ a hoci viem , kolko sa toho asi zje - okolnosti mozu byt rozne a raz je toho malo a inokedy privela .Ale su ludia , ktorym sa neleni pohnut rozumom a vymyslia taketo krasne rezy a nic sa neznehodnoti:-)