Posviatočné rezy
Autor receptu: rennatte
Zostal mi po veľkonočných sviatkoch baranček a niekoľko lineckých koláčikov a
medovníkov, ktorých sú už všetci objedení, tak dostali druhú šancu, stali sa súčasťou
nových rezov, ktoré som nazvala Posviatočné. Podobajú na rezy Opitý izidor.
60 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup
- Žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, prilievame striedavo olej a vodu,
- pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec tuhý sneh z bielok
- cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie
- a rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C 15-20 minút.
- Kým sa pečie cesto, pripravíme si zmes na plnku z barančeka a suchého pečiva
- Barančeka a koláče polámeme alebo nakrájame a rozdrvíme, ak sa dá ručne, ak nie tak pomelieme alebo postrúhame.
- pridáme najprv suché suroviny orechy a kakao, premiešame, troška zmesi si odložíme a potom pridáme toľko džemu a sirupu, aby sme dosiahli tvarovateľnú hmotu ako na guľky
- ak treba dosýpame si odloženú suchú zmes, dochutíme umom a hrozienkami
- hotovú zmes dáme na upečené a vychladnuté cesto po častiach a rozotrieme
- polejeme rozpustenou čokoládou a necháme stuhnúť
- Nakrájame na rezy
- ozdobíme kúskom orecha alebo mäty