Foto: momi
V jesenných a zimných dňoch tento voňavý netradičný koláč určite poteší všetky zmysly. Veľmi jednoduchý a bez použitia múky. Odradiť môže čas prípravy, ale Zobraziť celý popisV jesenných a zimných dňoch tento voňavý netradičný koláč určite poteší všetky zmysly. Veľmi jednoduchý a bez použitia múky. Odradiť môže čas prípravy, ale v skutočnosti je to šup šup, iba varenie pomarančov zaberie nejaký ten čas. Recept je od kamarátky Eriky, asimilovanej Londýnčanky slovenského pôvodu, okrem iného vynikajúcej cukrárky.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pomaranče aj so šupkou povarte vo vode do úplného zmäknutia (cca 2 hodiny, ideálne je použiť chemicky neošetrené pomaranče). Po uvarení vyberte z vody a roxmixujte ponorným mixérom na kašu.
- 2
Do pomarančovej kaše vmiešajte ostatné ingrediencie. Predhrejte si trúbu na 200 C. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech (okrúhla forma). Pečte cca 45 minút (podľa potreby znížte teplotu).
- 3
Po vychladnutí polejte vašou obľúbenou polevou - klasickou čokoládovou; čokoládovou ganache, polevou z bielej čokolády alebo polevou z citrónovej a pomarančovej šťavy a práškového cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu