Pomarančovo-mandľový koláč

Autor receptu: momi

V jesenných a zimných dňoch tento voňavý netradičný koláč určite poteší všetky zmysly. Veľmi jednoduchý a bez použitia múky. Odradiť môže čas prípravy, ale v skutočnosti je to šup šup, iba varenie pomarančov zaberie nejaký ten čas. Recept je od kamarátky Eriky, asimilovanej Londýnčanky slovenského pôvodu, okrem iného vynikajúcej cukrárky.

8
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pomaranče aj so šupkou povarte vo vode do úplného zmäknutia (cca 2 hodiny, ideálne je použiť chemicky neošetrené pomaranče). Po uvarení vyberte z vody a roxmixujte ponorným mixérom na kašu.
  2. Do pomarančovej kaše vmiešajte ostatné ingrediencie. Predhrejte si trúbu na 200 C. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech (okrúhla forma). Pečte cca 45 minút (podľa potreby znížte teplotu).
  3. Po vychladnutí polejte vašou obľúbenou polevou - klasickou čokoládovou; čokoládovou ganache, polevou z bielej čokolády alebo polevou z citrónovej a pomarančovej šťavy a práškového cukru.