Polievka z údeného mäsa

Autor receptu: bozulka

Túto polievku máme veľmi radi,niekto môže namietať,že nie je zdravá,ale veď ju nemáme často.Údené robíme 2-3x do roka,preto si myslím,že to sa dá zvládnuť.

15-20 minút
príprava
60+20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Údené mäso dobre umyjeme a dáme do vody keď začína vrieť.Pridáme 1cibuľu aj so šupkou,cesnak a necháme variť do zmäknutia mäsa.Mäso vyberieme a odložíme na iné účely /stdená misa alebo kompletné jedlo na ďalší deň/ Vývar ocedíme a dáme na sporák .Keď sa rozovrie pridáme na kocky nakrájanú/alebo na hrubo nastrúhanú/ koreňovú zeleninu.Pridáme ostatnú zeleninu,bujon alebo vegetu a varíme do zmeknutia zeleniny.Dochutíme čiernym mletým korením alebo čili .Ako vložku môžeme pridať uvarené drobné cestoviny,ako v tomto prípade alebo krúpy.Môže sa tiež zavariť ryža.Tú dávam spolu so zeleninou.Ozdobíme zelenou vňaťkou.