Foto: zuzananoskova
V sobotu sme boli na trhu "Miletička", a keď sme uvideli veľké krásne biele šampiňóny, ani chvíľu sme s dcérou nezaváhali (šampiňóny milujeme) a Zobraziť celý popisV sobotu sme boli na trhu "Miletička", a keď sme uvideli veľké krásne biele šampiňóny, ani chvíľu sme s dcérou nezaváhali (šampiňóny milujeme) a 2 kusy kúpili, akurát pre nás a k tomu 1 kg malinkých na další pokrm (budeme robiť zajtra).
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
Príloha: | |
1/2 hrnčeka |
|
|
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
Šalát: | |
|
|
|
|
|
|
Šampiňóny plnené: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks alebo biele AB |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Doma sme šampiňóny umyli, hlúbik vybrali. Terka nakrájala cibuľu, hlúbik zo šampiňónu, nastrúhala tofu a nakrájala kalerábové listy. Na rozhorúčenej panvici s olejom som orestovala cibuľu, potom pridala hlúbik, neskôr droždie, a keď sa "roztieklo", pridala som tofu a kalerábové listy. Premiešala som a odstavila zo sporáka.
- 2
Vnútro šampiňónu som jemne osolila a naplnila plnkou, dala som piecť do vyhriatej rúry na 175°C asi na 20 minút, možno ani nie (ja som si išla zabehať, tak dokončenie bolo v Terkinej réžii). Zmes, ktorá Vám ostane, zjedzte len tak ;-)
- 3
Ako prílohu som urobila celozrnný kuskus s červenou paprikou a petržlenovou vňaťou a kapustový šalát s mrkvou a trochou olivového oleja.
- 4
Milujem farebné jedlá, veľa zelenej, červenej i oranžovej farby :-)
- 5
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu