Plnené šampiňóny

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 5. januára 2014

V sobotu sme boli na trhu "Miletička", a keď sme uvideli veľké krásne biele šampiňóny, ani chvíľu sme s dcérou nezaváhali (šampiňóny milujeme) a Zobraziť celý popisV sobotu sme boli na trhu "Miletička", a keď sme uvideli veľké krásne biele šampiňóny, ani chvíľu sme s dcérou nezaváhali (šampiňóny milujeme) a 2 kusy kúpili, akurát pre nás a k tomu 1 kg malinkých na další pokrm (budeme robiť zajtra).

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Príloha:
1/2 hrnčeka
1 ks
1 hrsť
Šalát:
Šampiňóny plnené:
2 ks
1 ks
1 ks alebo biele AB
2 ks




Postup

  1. 1

    Doma sme šampiňóny umyli, hlúbik vybrali. Terka nakrájala cibuľu, hlúbik zo šampiňónu, nastrúhala tofu a nakrájala kalerábové listy. Na rozhorúčenej panvici s olejom som orestovala cibuľu, potom pridala hlúbik, neskôr droždie, a keď sa "roztieklo", pridala som tofu a kalerábové listy. Premiešala som a odstavila zo sporáka.

  2. 2

    Vnútro šampiňónu som jemne osolila a naplnila plnkou, dala som piecť do vyhriatej rúry na 175°C asi na 20 minút, možno ani nie (ja som si išla zabehať, tak dokončenie bolo v Terkinej réžii). Zmes, ktorá Vám ostane, zjedzte len tak ;-)

  3. 3

    Ako prílohu som urobila celozrnný kuskus s červenou paprikou a petržlenovou vňaťou a kapustový šalát s mrkvou a trochou olivového oleja.

  4. 4

    Milujem farebné jedlá, veľa zelenej, červenej i oranžovej farby :-)

  5. 5

    Dobrú chuť :-)

    Plnené šampiňóny - obrázok 5

Diskusia k receptu

varechaa
:-) u Huga Miletica :-) sa vzdy najde inspiracia ale toto ma nenapadlo skvela myslienka urcite skusim. vyskusaj tie tmave sampiony su chutnejsie ;-)
winterstar
zaujali ma tie kalerabove listy, tie som este nikdy nevyuzila, vzdy ich v obchode dam dole a kupujem len kalerab .. paci sa mi to, urcite vyskusam :-)
martinis
To vyzerá veľmi dobre, plnené šampiňóny som ešte nerobil, ale teraz sa už odhodlám :)) Veľmi pekná práca, aj fotka ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia