Nepečené, rýchle a chutné.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravené suroviny:
-
2
250 g kryštálového cukru skaramelizovať na miernom ohni v suchej rajnici (najlepšie s akutermickým dnom). Predtým cukor pofŕkať studenou vodou.
-
3
Karamel musí byť bledý, nie zhorený. Preto pri karamelizovaní cukor miešame. Potom po rozpustení všetkého cukru pridáme nakrájané maslo (Heru), vanilkový cukor, kakao (nemusí byť) a nakoniec Salko a orechy.
-
4
Na slabom ohni miešame do rozpustenia, prípadne aj vypneme oheň, aby masa neprihorela.
-
5
Ešte horúcu masu natrieme na oplátky. Ja som si 1 balenie tortových oplátok rozdelila na polovicu a tak som mala dve poschodia naplnených oplátok.
-
6
Oplátky zakryjeme čistým papierom a zaťažíme doskou na mäso. Na ňu pokladieme ťažšie predmety, napr. múku ap. Po vychladnutí krájame ostrým nožom na ľubovoľné kúsky, štvorce, trojuholníky. Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotografie.
Diskusia k receptu