Plnené grilážové oplátky

marienka44 - fotkamarienka44, 21. februára 2015 16:00
Ďalšie recepty »

Nepečené, rýchle a chutné.

40 a viac
porcií
30 min
príprava

Suroviny

250 g
200 g (Hera)
1 PL (nemusí byť)
1 ks
2 - 3 hrste
1 bal.
1 ks (nemusí byť)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravené suroviny:

    Plnené grilážové oplátky - obrázok 1
  2. 2

    250 g kryštálového cukru skaramelizovať na miernom ohni v suchej rajnici (najlepšie s akutermickým dnom). Predtým cukor pofŕkať studenou vodou.

    Plnené grilážové oplátky - obrázok 2
  3. 3

    Karamel musí byť bledý, nie zhorený. Preto pri karamelizovaní cukor miešame. Potom po rozpustení všetkého cukru pridáme nakrájané maslo (Heru), vanilkový cukor, kakao (nemusí byť) a nakoniec Salko a orechy.

    Plnené grilážové oplátky - obrázok 3
  4. 4

    Na slabom ohni miešame do rozpustenia, prípadne aj vypneme oheň, aby masa neprihorela.

    Plnené grilážové oplátky - obrázok 4
  5. 5

    Ešte horúcu masu natrieme na oplátky. Ja som si 1 balenie tortových oplátok rozdelila na polovicu a tak som mala dve poschodia naplnených oplátok.

    Plnené grilážové oplátky - obrázok 5
  6. 6

    Oplátky zakryjeme čistým papierom a zaťažíme doskou na mäso. Na ňu pokladieme ťažšie predmety, napr. múku ap. Po vychladnutí krájame ostrým nožom na ľubovoľné kúsky, štvorce, trojuholníky. Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotografie.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist