Plnené grilážové oplátky
Autor receptu: marienka44
Nepečené, rýchle a chutné.
40 a viac porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Pripravené suroviny:
- 250 g kryštálového cukru skaramelizovať na miernom ohni v suchej rajnici (najlepšie s akutermickým dnom). Predtým cukor pofŕkať studenou vodou.
- Karamel musí byť bledý, nie zhorený. Preto pri karamelizovaní cukor miešame.
Potom po rozpustení všetkého cukru pridáme nakrájané maslo (Heru), vanilkový cukor, kakao (nemusí byť) a nakoniec Salko a orechy.
- Na slabom ohni miešame do rozpustenia, prípadne aj vypneme oheň, aby masa neprihorela.
- Ešte horúcu masu natrieme na oplátky. Ja som si 1 balenie tortových oplátok rozdelila na polovicu a tak som mala dve poschodia naplnených oplátok.
- Oplátky zakryjeme čistým papierom a zaťažíme doskou na mäso. Na ňu pokladieme ťažšie predmety, napr. múku ap.
Po vychladnutí krájame ostrým nožom na ľubovoľné kúsky, štvorce, trojuholníky.
Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotografie.