Plnené grilážové oplátky

Autor receptu: marienka44

Nepečené, rýchle a chutné.

40 a viac
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravené suroviny:
  2. 250 g kryštálového cukru skaramelizovať na miernom ohni v suchej rajnici (najlepšie s akutermickým dnom). Predtým cukor pofŕkať studenou vodou.
  3. Karamel musí byť bledý, nie zhorený. Preto pri karamelizovaní cukor miešame. Potom po rozpustení všetkého cukru pridáme nakrájané maslo (Heru), vanilkový cukor, kakao (nemusí byť) a nakoniec Salko a orechy.
  4. Na slabom ohni miešame do rozpustenia, prípadne aj vypneme oheň, aby masa neprihorela.
  5. Ešte horúcu masu natrieme na oplátky. Ja som si 1 balenie tortových oplátok rozdelila na polovicu a tak som mala dve poschodia naplnených oplátok.
  6. Oplátky zakryjeme čistým papierom a zaťažíme doskou na mäso. Na ňu pokladieme ťažšie predmety, napr. múku ap. Po vychladnutí krájame ostrým nožom na ľubovoľné kúsky, štvorce, trojuholníky. Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotografie.