Placky Puri (fotorecept)
Autor receptu: methi
Druh indickej hlboko praženej placky. Hodí sa k jedlám ako napr. Puri Bhaji alebo Chole pindi (Chana masala).
Postup
- Z múky, vody a troška soli vypracujeme pevné, nelepivé cesto a necháme ho v miske, zakryté vlhkou utierkou odležať aspoň 2 hodiny.
- Z cesta si urobíme guľôčky veľkosti pinpongovej loptičky. Guľôčku položíme na dosku, pritlačíme troška dlaňou a potrieme trocha olejom. Vyvaľkáme na okrúhlu tenkú placku.
- V hlbokej panvici si zohrejeme olej, aby sa až varil. Placku opatrne vložíme a hneď pritláčame o dno panvice, aby sa nám nafúkla. Oprážame - fritujeme z oboch strán do hneda. Keď pritláčame, pozor, aby sme ju nenatrhli, inak nám spľasne.
- Hotové placky vyberieme na papierové savé obrúsky, aby odsali prebytočný olej.