Foto: polovnicka
Tento recept som našla v časopise Báječná žena. A keď som ho vyskúšala,tak som bola hotová..fajný osviežujúci koláčik..plech bol raz dva prázdny.. :-D
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
4 ks celé |
|
200 g |
|
4 lyžice horúca |
|
200 g |
|
Na plnku: | |
2 balíčky |
|
200 g čerstvé al. mrazené |
|
500 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 balíček |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Na ozdobu: | |
a čokoládová |
|
plátky |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom a vodou vymiešame dopenista. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a s preosiatou múkou opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15minút. Koprus necháme vychladnúť.
- 2
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hladký puding, vmiešame práškový cukor a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo,tvaroh izbovej teploty a vanilkový cukor vyšľaháme dohladka. Vmiešame vychladnutý puding a roztlačené jahody, mrazené treba nechať vopred rotopiť.
- 3
Korpus potrieme náplňou a necháme v chladničke stuhnúť. Do smotany dáme stužovač. Vyšľaháme na tuhú šľahačku a potrieme povrch dezertu. Rozkrájame a každý dielik ozdobíme posýpkou a jahodami. (ja som po natretí šľahačky ešte dala do chladničky aspoň na hodinu a až tak sme jedli..) Nech vám chutí.. :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu