Mám ho odskúšaný a veľmi nám chutí,pripravujem ho sviatočne,alebo kedy máme naňho chuť.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
30 dg |
|
25 dg |
|
4 ks celé |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
1 ks |
|
250 g |
|
200-250 g |
|
Poleva: | |
100-150 g |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia s cukrom,a vanilkovým cukrom vymiešame do hladka,potom pridáme olej a nato mlieko.Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.Pečiem ho v elektrickej rúre na 170 stupňov asi 20-25 minút,prípadne každý podľa svojej rúry.
- 2
Plnka: V mlieku rozmiešame zlatý klas,a polovicu práškového cukru.Uvaríme puding.Po uvarení ho vychladíme na izbovú teplotu.Osobitne vymiešame do hladka margarín s druhou polovicou práškového cukru. Nakoniec spojíme puding s vymiešaným margarínom,a tento krém natrieme na vychladený piškót.
- 3
Poleva: Čokoládu s olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli,a polejeme ňou krém.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu