Mám ho odskúšaný a veľmi nám chutí,pripravujem ho sviatočne,alebo kedy máme naňho chuť.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 30 dg |
|
| 25 dg |
|
| 4 ks celé |
|
| 125 ml |
|
| 125 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 0,5 l |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 200-250 g |
|
| Poleva: | |
| 100-150 g |
|
| 1-2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia s cukrom,a vanilkovým cukrom vymiešame do hladka,potom pridáme olej a nato mlieko.Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.Pečiem ho v elektrickej rúre na 170 stupňov asi 20-25 minút,prípadne každý podľa svojej rúry.
- 2
Plnka: V mlieku rozmiešame zlatý klas,a polovicu práškového cukru.Uvaríme puding.Po uvarení ho vychladíme na izbovú teplotu.Osobitne vymiešame do hladka margarín s druhou polovicou práškového cukru. Nakoniec spojíme puding s vymiešaným margarínom,a tento krém natrieme na vychladený piškót.
- 3
Poleva: Čokoládu s olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli,a polejeme ňou krém.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu