Pikantné čokoládové miňonky

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 11. decembra 2013
Pikantné čokoládové miňonky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 ks
porcií
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
150 g
40 g
100 g
Čokoládová poleva:
150 g
Krém:
400 g
300 ml
3 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme klasické piškótovo-kakaové cesto, ktoré natrieme na papier a upečieme. Vychladnutý plát natrieme malinovým džemom a polejeme čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Smotanu zohrejeme s nasekanými čili papričkami. Cez sitko nalejeme na čokoládu a vymiešame na krém. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnutý plát s džemom a čokoládou nakrájame a ozdobíme čili krémom.

Diskusia k receptu

cervenka
nechápem prečo je ten koláčik červený,/čo sa mi veľmi páči/ keď píšeš "Vychladnutý plát natrieme malinovým džemom a polejeme čokoládovou polevou. Podľa tohto by mal byť čokoládový povrch
tatranocka
Pripájam sa k nechápavým,chichi.Tipujem,že vidím malinu? Alebo nám majster-cukrár dal iný recept (alebo inú fotku).Pobavilo ma to.
elef
tak ci tak,je to pastva pre oci:)
mimit
Nemoze to byt nieco ako cokotransfer na vrchu?
vcelka
No však poleva je tá vlnovka navrchu, nie? Amatér bohapustio obleje a profesionál to spraví inak...
evanaaa
Treba pozorne čítať - na čokopolevu sa dá ( už vychladnutú) ten čokoládovosmotanový chilly krém. Ale ten nenatierame ale spravíme ho ako vlnkovú ozdobu. Ináč, myslela som aj ja, že tá chilly s čokoládou je to červené.....a to by malo byť hnedé.....?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia