Pepermintové brownies

Autor receptu: nazarboncuk

Uf. Tieto brownies to je ako mať na pleciach anjela a čerta, jeden šepká "už dooosť!!!" a ten druhý : "žer, cica!!!" :) Po tom ako ich vychválili do nebies na niekoľkých foodblogoch, rozhodla som sa, že vyskúšam aj ja, čo to za zázrak. Nuž, brownies ako také rozhodne nepatria medzi sladkosti, za ktorými sa idem "potrhať", ale na druhej strane, musím uznať, že tieto boli naozaj dobré. Nezvyčajné. Také svieže. Rozhodne odporúčam milovníkom brownies!

15 kúskov
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Čokoládu rozpustíme v parnom kúpeli spolu s maslom. Necháme vychladnúť. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Pepermintky nasekáme, pripravíme si múku a kakao. Plech vyložíme papierom na pečenie.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Do tejto zmesi opatrne zamiešame roztopenú vychladnutú čokoládu. Už nešľaháme!! Primiešame preosiatú múku a kakao. Nakoniec opatrne zapracujeme aj nasekané pepermintové cukríky.
  3. Cesto vylejeme na pripravený plech (35x25 cm) a vložíme do rúry. Po 25 minútach by mali byť brownies tak akurát. Na povrchu lesklé a vo vnútri stále vlhké a lepkavé. Vychladnuté nakrájame na kocky priamo na plechu.
  4. Na záver pridávam link na pôvodný recept, podľa ktorého som piekla: http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2010/12/pepermintove-brownies-za-21-rokov-mojho.html