Penová torta - ruža

zuzanka01 - fotkazuzanka01, 30. októbra 2012
Penová torta - ruža
Foto: zuzanka01

Suroviny

20 ks
1400 g
Plnka :
2 dcl zrnková mletá
200 g
280 g
200 g
1000 g




Postup

  1. 1

    Bielka s kryštálovým cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia.

    Penová torta - ruža - obrázok 1
  2. 2

    Na papier na pečenie nastriekame pláty /ja robim 4 poschodia - takze 4 platy/ v tvare torty akú ideme robiť.

    Penová torta - ruža - obrázok 2
  3. 3

    Usušíme v rúre. 10-15 min. 100 stupnov, cca 1 - 1a1/2 hod. 50 stupnov. Záleží kto má akú rúru a aj aký je veľký plát .... suším to dovtedy kým spodok plátu nie je tvrdý, aby sa dal dať krásne dole z papiera.

    Penová torta - ruža - obrázok 3
  4. 4

    Žĺtky, cukor - miešame nad parou kým sa cukor nerozpustí.....pridáme čokoládu, kávu a kakao - šľaháme do zhustnutia. Do mierne vychladenej plnky po kúskoch pridávame maslo. Dobre vyšľaháme a dáme do chladničky stuhnúť aby sa s ňou dobre pracovalo. Na podnos si dame penový plát naň navrstvíme čokoládovú plnku. Toto opakujeme kým na vrch nedáme posledný penový plát. Posledný plát si ozdobíme podľa vlastného vkusu. Dáme schladiť do chladničky, potom sa torta lepšie krája .

  5. 5

    Suroviny sú písané na veľkú tortu. Dobrú chuť. :)

  6. 6

    http://www.facebook.com/pages/Penov%C3%A9-torti%C4%8Dky-od-Zizu/116112831886289

Diskusia k receptu

janara
mohla by si doplniť čas a teplotu v rúre ? dik
mataliptak
ach pána beka , tak toto je nádhera ....... sánka dole šéfe .... 1***
salinka
To je krása!!! Ale do tohto sa neodvážim pustiť:-(
zlatulik3
Ako ja by som velmi rada raz vyskušala tuto tortu,ale podla tohto receptu,by to bolo velmi ťažko..pretože neviem kolko treba šlahať bielka,kolko cukru ide do bielok a kolko cukru ide do žltok..kolko sa to pečie v rure a tak..Dakujem,ale inak ta torta je krasna..:-)
izabella929
jedla som pred nedávnom takúto tortu na svadbe, bola na môj vkus veľmi sladká, ale plnka bola čokoládová a to bolo super.-)) krásne sa ti vydarila.-)
helca103
@zuzanka0 , vitaj na Vareche a trochu poupravuj svoj postup aby bolo každému jasné čo s čím, koľko a ako ..... mňa by zaujímalo aj to, čo s tou plnkou?
Citujem :Do mierne vychladenej plnky po kúskoch pridávame maslo. Dobre vyšľaháme a dáme do chladničky stuhnúť aby sa s ňou dobre pracovalo....
....... a čo ďalej? Ako použiť tú plnku? Naplniť alebo len nastriekať ozdobne? Ďakujem.
cica2
tvoj prvý receptík, tak vitaj medzi nami @zuzanka01 :-) Torta-ruža je nádherná
lusinkab
torticka je krasna ale mna by tiez zaujimaval postup.....kedze teraz neviem ci si urobila len jedene plat a ten potom prerezala a tak plnila alebo ako ...ci to vobec plnene je ...tak isto cas a teplota ....bodol by aj postup kedze si to neviem nejako predstavit ako to spajat a tak :-) dakujem
daniela142
Mňa by zaujímalo, či sa pečie iba jeden plát a na to sa dá plnka, alebo dva, ktoré sa naplnia.
evanaaa
Ako vidím, treba si vybrať tvar, aký chceme piecť, v tomto prípade je to ruža, a na upečenú nastriekať ozdobne plnku, ktorá asi plnkou nie je, len slúži na ozdobenie...aspoň tak sa mi to javí, ale aj mne tam chýba pár dôležitých detailov. A ten výsledok-báječná chuť.
zlatulik3
My tiež doma milujeme penovu tortu tak som sa včera premohla,preštudovala par receptov a spravila som..:-) a vydarila sa..lenže ja som na začiatok urobila len taku z 5 vajec,keby sa nahodou nepodarila..:-) ale vlastne tam sa nema čo nepodarit,pretože penu z bielkov zvyknem robiť aj na ine zakusky..a toto je len prplačka ako to dat všetko na papier..ja som davala na 100 C a na 1 hodinu do rury.. a kavu my nemusime tak bol krem len čokoladovy...Ale každemu odporučam vyskušat..:-) ten konečny efekt je perfektny..aj ked ta moja torta nevyzera na 1..:-)
zuzanka01
dakujem za tolku chvalu....konecne som sa sem dostala...poupravujem vam recept....mate pravdu....nie je to kompletne....asi som si pri tom zdriemla ked som to sem davala...dakujem za upozornenie :)
lenkav
Spravila som ju a je úžasnááá,, každému veľmi chutila a dnes ju idem piecť pre moju dcérku k narodeninám druhým :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia