Foto: zuzanka01
Postup
-
1
Bielka s kryštálovým cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia.
-
2
Na papier na pečenie nastriekame pláty /ja robim 4 poschodia - takze 4 platy/ v tvare torty akú ideme robiť.
-
3
Usušíme v rúre. 10-15 min. 100 stupnov, cca 1 - 1a1/2 hod. 50 stupnov. Záleží kto má akú rúru a aj aký je veľký plát .... suším to dovtedy kým spodok plátu nie je tvrdý, aby sa dal dať krásne dole z papiera.
-
4
Žĺtky, cukor - miešame nad parou kým sa cukor nerozpustí.....pridáme čokoládu, kávu a kakao - šľaháme do zhustnutia. Do mierne vychladenej plnky po kúskoch pridávame maslo. Dobre vyšľaháme a dáme do chladničky stuhnúť aby sa s ňou dobre pracovalo. Na podnos si dame penový plát naň navrstvíme čokoládovú plnku. Toto opakujeme kým na vrch nedáme posledný penový plát. Posledný plát si ozdobíme podľa vlastného vkusu. Dáme schladiť do chladničky, potom sa torta lepšie krája .
- 5
Suroviny sú písané na veľkú tortu. Dobrú chuť. :)
- 6
http://www.facebook.com/pages/Penov%C3%A9-torti%C4%8Dky-od-Zizu/116112831886289
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Citujem :Do mierne vychladenej plnky po kúskoch pridávame maslo. Dobre vyšľaháme a dáme do chladničky stuhnúť aby sa s ňou dobre pracovalo....
....... a čo ďalej? Ako použiť tú plnku? Naplniť alebo len nastriekať ozdobne? Ďakujem.