Penne so špargľovou omáčkou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Cestoviny so špargľovou omáčkou posypané šunkou sú ideálne pre milovníkov cestovín a rýchlo pripraveného jedla.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Penne uvaríme vo vode a zcedíme ich.
  2. Zohrejeme 400 ml vody a pridáme slepačí bujón. Špargľu očistíme, nakrájame a dáme variť do vody s bujónom Podravka. Po niekoľkých minútach zrežeme niekoľko vrcholčekov špargle na dekoráciu a zvyšok varíme ďalších 5 minút.
  3. Uvarenú špargľu rozmixujeme na pyré, pridáme olivový olej a približne 100 ml vody, v ktorej sa varili cestoviny.
  4. Pyré dáme do hrnca, rozhrejeme ho, vmiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody a necháme zovrieť. Pridáme zcedené, teplé penne a všetko spolu premiešame. Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom, nakrájaným prosciuttom a vrcholčekmi špargle a podávame.