Penne s feniklom a mascarpone

zenfira - bez fotkyzenfira, 25. júla 2012
Penne s feniklom a mascarpone
Foto: zenfira

Milujeme cestoviny na rôzne spôsoby. Paradajkové omáčky nás už trocha "omrzeli" a v horúcom počasí sa nám žiadajú osviežujúce chute. Kombinácia feniklu, citrónu a mascarpone túto našu predstavu dokonale splnili ;-) Fenikel je úžasná zeleninka, nám veľmi chutí aj čerstvý v šalátoch alebo len tak nakrájaný na maslovej bagetke.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1,5 ks
200 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jeden väčší fenikel (alebo dve menšie buľvy) očistíme od vrchnej časti, prekrojíme pozdĺžne na polovičku a každú nakrájame na tenšie pásiky. Pokiaľ je fenikel čerstvý, hlúbik neodstraňujem a používam aj ten. Cibuľu si nakrájame na tenšie polkolieska.

  2. 2

    Na panvici si rozpálime olivový olej a opražíme cibuľu. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme fenikel a spolu smažíme cca 4 minúty. Podľa chuti osolíme, okoreníme čiernym mletým korením a pridáme šťavu a kôru z jedného citróna. Spolu ešte krátko zahrejeme a preložíme bokom na tanier.

  3. 3

    Cestoviny penne si uvaríme al-dente. Uvarené cestoviny scedíme. Na panvici znova rozpálime olivový olej a krátko orestujeme pretlačený jeden strúčik cesnaku. Pridáme scedené cestoviny, poriadne zamiešame. Pridáme feniklovú zmes, syr mascarpone a za stáleho miešania spolu asi 2-3 minúty zahrievame.

  4. 4

    Panvicu odstavíme, cestoviny pokvapkáme šťavou z polovice citróna, posypeme nasekanými vlašskými orechami a parmezánovými hoblinkami. Servírujeme - najlepšie s pohárom dobre vychladeného bieleho vínka. Dobrú chuť! ;-)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
skvelý nápad, fenikel a cestoviny.. feniklovú úrodu mám síce kvôli suchám skôr niklovú než striebornú, ale do omáčk ho bude dosť-----

Pridaj komentár k receptu: