Penne s bazalkovým pestom (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Dnes som si robila domáce bazalkové pesto a dilema čo na obed bola vyriešená
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Penne uvaríme podľa návodu a podľa toho ako máme radi. Čo je dôležité, že cestoviny neoplachujeme studenou vodou - nikdy. Ak ich chcete vychladiť, rozložte ich na plech a občas ich premiešajte. Vychladnú bez toho aby sa vám zlepili. V podstate by sa ale cestoviny mali variť v takom množstve v ako sa ihneď skonzumujú.
- Horúce penne dáme na tanier, pridáme 1-2 lyžice pesta
- ošúpanú a nadrobno pokrájanú paradajku, kto má môže dať sušené paradajky a samozrejme posypeme nastrúhaným parmazánom
- všetko spolu zamiešame a dobrú chuť :-)