Penne s bazalkovým pestom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Dnes som si robila domáce bazalkové pesto a dilema čo na obed bola vyriešená

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Penne uvaríme podľa návodu a podľa toho ako máme radi. Čo je dôležité, že cestoviny neoplachujeme studenou vodou - nikdy. Ak ich chcete vychladiť, rozložte ich na plech a občas ich premiešajte. Vychladnú bez toho aby sa vám zlepili. V podstate by sa ale cestoviny mali variť v takom množstve v ako sa ihneď skonzumujú.
  2. Horúce penne dáme na tanier, pridáme 1-2 lyžice pesta
  3. ošúpanú a nadrobno pokrájanú paradajku, kto má môže dať sušené paradajky a samozrejme posypeme nastrúhaným parmazánom
  4. všetko spolu zamiešame a dobrú chuť :-)