Pečené morčacie krídla na pive Radler fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. júla 2016

Tento víkend sme mali celý na krídlach.V sobotu na kuracích a dnes na morčacích.Vyskúšala som počas pečenia podlievať pivom Radler. Sú výborné.

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 PL
podľa chuti
štipka
200 ml
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V jednom balení som mala 3 krídla a boli dosť veľké.Na horúcej masti som ich opiekla z oboch strán.

    Pečené morčacie krídla na pive Radler (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    osolila, okorenila, posypala rascou a mletou červenou paprikou, ktorú som dostala minulý týždeň v Maďarsku ako bonus, že som nakúpila mnoho ovocia a zeleniny u jednej panej.Má krásnu vôňu i farbu.

    Pečené morčacie krídla na pive Radler (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokrájala som jeden strúčik cesnaku, podliala som ich pivom a pod pokrievkou najprv dusila do mäkka.

    Pečené morčacie krídla na pive Radler (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď boli krídla mäkké, ešte som ich podlievala pivom a nechala krásne opiecť.Pivo sa penilo pri podlievaní a mäsko malo úplne skvelú chuť a i šťava bola vynikajúca.

    Pečené morčacie krídla na pive Radler (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prílohu som pripravila ryžu, ale uvarila som aj malé zemiaky, ak by mal niekto radšej chuť na ne. Jedlo som uložila na taniere.Podávala som k nemu kapustový šalát. Prajem vám dobrú chuť.

    Pečené morčacie krídla na pive Radler (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
@kukulienka71 , mám ho už doma dosť dlho a ani ma nenapadlo si ho otvoriť.Ale myslím, že aj toto má záručnú dobu, takže som niečo s ním musela urobiť.Vyskúšala som a moc sa mi to páči.Tiež mám bylinkové s citrónom.@luss44 , tiež ma to mohlo napadnúť asi skôr.-) Vďaka dievčatá za milé komentáre.-)
Krůtí maso je výborná záležitost, křídla nevyjímaje. Jen bych dododala kousíček špeku - slaniny. Dobrý obedík si uvarila, Izi!!
@monty469 ,budem sa tešiť, ak vám budú chutiť.-)@kecemis ,určite ti zodpovedne napíšem,že mäsko malz skveú chuť, ale ešte lepšie mi chutila šťava, ktorú som do poslednej kvapky s chlebíkom vyutierala panvicu.Ďakujem vám pekne za milé komentáre.-)
@monty469 ,@kecemis ,len prosím neodleť nám ďaleko.-) vyskúšala som a bola som milo prekvapená.-)@sracz ,nuž na pive robím mäsko málo kedy, lebo ja osobne ho nemám rada a tohto nešťastníka som dostala a už som nevedela čo s ním, tak som to skúsila.Je to nealkoholické pivo, ochutené bylinkami a citrónom a hoci bez alkoholu nejak sa moc s ním nekamarátim, ja som úplný abstinent.Ale ver mi, že mäsko aj šťava mi moc chutila. Ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)

Pridaj komentár k receptu: