Pečené morčacie krídla na pive Radler (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento víkend sme mali celý na krídlach.V sobotu na kuracích a dnes na morčacích.Vyskúšala
som počas pečenia
podlievať pivom Radler. Sú výborné.
3 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- V jednom balení som mala 3 krídla a boli dosť veľké.Na horúcej masti som ich opiekla z oboch strán.
- osolila, okorenila, posypala rascou a mletou červenou paprikou, ktorú som dostala minulý týždeň v Maďarsku ako bonus, že som nakúpila mnoho ovocia a zeleniny u jednej panej.Má krásnu vôňu i farbu.
- pokrájala som jeden strúčik cesnaku, podliala som ich pivom a pod pokrievkou najprv dusila do mäkka.
- Keď boli krídla mäkké, ešte som ich podlievala pivom a nechala krásne opiecť.Pivo sa penilo pri podlievaní a mäsko malo úplne skvelú chuť a i šťava bola vynikajúca.
- Prílohu som pripravila ryžu, ale uvarila som aj malé zemiaky, ak by mal niekto radšej chuť na ne. Jedlo som uložila na taniere.Podávala som k nemu kapustový šalát. Prajem vám dobrú chuť.