Pečené kura s cestovinami a Nivou

vladokk - fotkavladokk, 10. februára 2012
Pečené kura s cestovinami a Nivou
Foto: vladokk

Pečené kura v hlinenej nádobe , ako príloha cestoviny so syrom Niva.

4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
120 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme nakrájame na krúžky vložíme do hlinenej nádoby na spodok podlejeme 1,5dcl vody. Na zemiaky poukladáme umyté kuracie stehná, posypané zmesou "Křídelka s chutí medu" . Nádobu prikryjeme vrchnákom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov

    Pečené kura s cestovinami a Nivou - obrázok 1
  2. 2

    Cestoviny varíme podla postupu na sáčku ... uvarené opláchneme studenou vodou a posypeme syrom Niva. Jemne premiešame a podávame za tepla ako prílohu. Dobrú chuť a tá napriek tomu, že to bol pokus ujde .....SUPER!

    Pečené kura s cestovinami a Nivou - obrázok 2

Diskusia k receptu

cica2
perfektný recept a velmi sa mi páči aj hlinená nádoba, supér :-)
vladokk
Ďakujem :) je vynikajúca, vrelo ju doporučujem
cica2
fajn link, takže sa môžeme tešiť na ďalšie jedlo ktoré v tej nádobe pripravíš? ... to je ten rímsky hrniec?...taký ešte nemám, už minule som špekulovala že si ho kúpim...ale zase sa bojím či by nepraskol...ale zase veľkou výhodou je že sa všetko pripraví v jednej nádobe a že jedlo si uchová svoje vitamíny a živiny a netreba použiť tuk
vladokk
Presne ako hovoríš, robili sme v tom krkovičku , aj kačicu , kura bežne a dokonca aj v celku je dobré a chutné sú aj prísady .. trochu nevýhodou je dlhšia doba tepelnej úpravy ..... vrchná časť kryt sa vlhčí pol hodinu pred vložením do el rúry zhruba 2 litrami vody, zrejme preto, aby nepraskol. Zatial funguje :)..... nebol by som dával ten recept, ale je lahodná chut s tou Nivou nejaké recepty sú aj s nivou priamo v kurati aj to može byť dobré .....vyskúšajte, uvidíte, ďakujem za komenty
cica2
takže si ma prehovoril :-) tak si ho predsa len kúpim a vďaka za radu a recept....už je v mojej kk
evanaaa
Prečo len vrchná časť, podľa toho, čo som čítala tu, treba namočiť celý hrniec, veď sú z jedného materiálu.
Pečené kurča - stehná - robím často, len som ešte neskúšala kombináciu s cestovinami. Možno raz.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia