Pečené jablká s tvarohom a hrozienkami
Autor receptu: repkica
Ako zvyčajne som musela riešiť narýchlo niečo sladké zo surovín, čo dom dal :-)
10 porcií |
35 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Jablká som mala skôr väčšie. Hneď som zapla rúru aby sa vyhriala. 220°C-250°C.
- Jablká umyjeme, prekrojíme na polovice a v mieste jadrovníka vydlabeme jamku. Tvaroh zmiešame s medom a hrozienkami. Jablká naplníme.
- Jablká uložíme na plech, ja som ich podložila papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry. Ja mám teplovzdušnú dala som 220°C
- Teraz ich treba trochu strážiť. Ja som ich nechala v rúre 25 minút, a boli trochu viac mäkké ako bol pôvodný zámer. Musíte si to asi vyskúšať.
Ozdobila som ich medovkou. Skúste :-)