Pečená krkovička s hranolkami

sorinka33 - fotkasorinka33, 21. januára 2012
Pečená krkovička s hranolkami
Foto: sorinka33

Čaro pečenej krkovičky som objavila na obede u kamaráta. Sama si ju robievam už nejakú tu dobu, teraz sa mi podarila zmes korenia, ktorá Zobraziť celý popisČaro pečenej krkovičky som objavila na obede u kamaráta. Sama si ju robievam už nejakú tu dobu, teraz sa mi podarila zmes korenia, ktorá jej dodala neskutočnú chuť :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks plátky




Postup

  1. 1

    Krkovičku okoreníme z oboch strán zmesou na cigánsku pečienku, majoránom. Položíme na olejom omastený plech a ešte zvrchu okoreníme mletou paprikou a trochou čili (resp. podlľa toho, aké pikantné to chcete mať).

  2. 2

    Na plech okolo mäsa rozložíme hranolky, ktoré môžeme tiež okoreniť (ja som použila zmes na pečené kura a papriku).

  3. 3

    Všetko pečieme 20 min na asi 190°C.

Diskusia k receptu

orchidea
ozaj jednoduché a určite výborné... krkovičku máme radi, vyskúšam tvoj recept určite
evanaaa
ja som piekla krkovičku v nedeľu a pridala som k nje aj mrkvu, petržlen a zeler nakrájané na väčšie kusy, ale piekla som aspoň dve hodiny,aj s bôčikom, aby to bolo mäkké. A k tomu ryžu a uhorkový šalát. Ty si asi mala krkovicu rozporcovanú na rezne,lebo ináč neviem, za 20 minút by sa neupiekla. Ale dobre to vypadá a oplatí sa vyskúšať aj takto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia