Sladká penová tortička so šľahačkovým krémom a kopcom ovocia z domácej záhradky. Maliny, ríbezle, egreš, višne a vlastne hocičo iné čo vám napadne alebo rastie v záhradke.
príprava
na 140 °C
Suroviny
3 ks |
|
130 g |
|
2 PL |
|
Krém: | |
250 ml |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh.Po lyžičkách zašľaháme cukor a citrónovú šťavu. Hmotu vytrvarujeme do tvaru kruhu (priemer 20 cm). Formujeme radšej do výšky a v strede necháme jamku na náplň.
-
2
Pečieme 60 minút na 140C a potom ešte asi 30 minút na 120C. Po dopečení necháme dosušiť vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami.
- 3
Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany s cukrom.
- 4
Naplníme tortu krémom a navrch ukladáme rôzne ovocie, koľko sa len zmestí.
- 3
Diskusia k receptu
10 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: