Pavlova torta zo záhradky

Autor receptu: skatulka

Sladká penová tortička so šľahačkovým krémom a kopcom ovocia z domácej záhradky. Maliny, ríbezle, egreš, višne a vlastne hocičo iné čo vám napadne alebo rastie v záhradke.

120 minút
príprava
90 minút
na 140 °C

Postup

  1. Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh.Po lyžičkách zašľaháme cukor a citrónovú šťavu. Hmotu vytrvarujeme do tvaru kruhu (priemer 20 cm). Formujeme radšej do výšky a v strede necháme jamku na náplň.
  2. Pečieme 60 minút na 140C a potom ešte asi 30 minút na 120C. Po dopečení necháme dosušiť vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami.
  3. Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany s cukrom.
  4. Naplníme tortu krémom a navrch ukladáme rôzne ovocie, koľko sa len zmestí.