Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept)
Autor receptu: nonna
Táto nátierka nepatrí medzi racionálne a diétne, nakoľko som v nej použila konzervovú paštétu, čiže kyselinotvornú aj s chemickými stabilizátormi, čiže z hľadiska Ajurvédy nepoužiteľnú a tiež maslo a teda nasýtené tuky. V malom množstve a v dlhších časových intervaloch však fatálne uškodiť nemôže. Navyše v určitej nevysokej koncentrácii je potrebný aj cholesterol s nízkou hustotou. Nezdravosť som sa snažila vyvážiť väčším množstvom cibuľovín.Tie vyväzujú tuky a bránia ukladaniu v žírnych bunkách
3 porcie |
7 minút príprava |
5 minút na 30 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Cibuľu, cesnak dobre umyjeme. Cibuľku aj cíby nakrájame na tenké kolieska, cesnak na malé kúsky, použila som aj listy a hornú čašť byle v dĺžke asi 20cm, táto je ešte dosť mäkká a šťavnatá. Všetko pokrájame na krátko. Maslo posekáme na menšie kúsy, paštétu vyberieme z kelímka.
- Cibuľku aj cesnak v panvici zalejeme vínom, okoreníme, premiešame a dáme zohriať asi na 5 minút na teplotu, pri ktorej sa udrží na panvicu ruka.
- Pridáme maslo a za tepla rozmiešame, trošku osolíme.
- Potom nasleduje paštéta, rozmiešame.
- Nakoniec do zmesi dobre vmiešame tvaroh.
- Prelejeme do kelímka, misky a dáme stuhnúť do chladničky.
- Konečné dielo.
- Ráčte zdegustovať a si pošmáknuť!