Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept)

Autor receptu: nonna

Táto nátierka nepatrí medzi racionálne a diétne, nakoľko som v nej použila konzervovú paštétu, čiže kyselinotvornú aj s chemickými stabilizátormi, čiže z hľadiska Ajurvédy nepoužiteľnú a tiež maslo a teda nasýtené tuky. V malom množstve a v dlhších časových intervaloch však fatálne uškodiť nemôže. Navyše v určitej nevysokej koncentrácii je potrebný aj cholesterol s nízkou hustotou. Nezdravosť som sa snažila vyvážiť väčším množstvom cibuľovín.Tie vyväzujú tuky a bránia ukladaniu v žírnych bunkách

3
porcie
7 minút
príprava
5 minút
na 30 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Cibuľu, cesnak dobre umyjeme. Cibuľku aj cíby nakrájame na tenké kolieska, cesnak na malé kúsky, použila som aj listy a hornú čašť byle v dĺžke asi 20cm, táto je ešte dosť mäkká a šťavnatá. Všetko pokrájame na krátko. Maslo posekáme na menšie kúsy, paštétu vyberieme z kelímka.
  3. Cibuľku aj cesnak v panvici zalejeme vínom, okoreníme, premiešame a dáme zohriať asi na 5 minút na teplotu, pri ktorej sa udrží na panvicu ruka.
  4. Pridáme maslo a za tepla rozmiešame, trošku osolíme.
  5. Potom nasleduje paštéta, rozmiešame.
  6. Nakoniec do zmesi dobre vmiešame tvaroh.
  7. Prelejeme do kelímka, misky a dáme stuhnúť do chladničky.
  8. Konečné dielo.
  9. Ráčte zdegustovať a si pošmáknuť!