Foto: janka255
Najpaštéta akú som kedy jedla. Lahodná, jemná, ľahko rozotierateľná. Môžme použiť na raňajky, predjedlo, olovrant so zeleninou a chrumkavým chlebíkom.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 250 C. V hlbokom mixéri rozšľaháme pečienky do tekutého stavu. Postupne pridáme ostatné suroviny. Vznikne tekutá zmes.
- 2
Pripravíme si 2 srnčie chrbty (používam 30 cm a 25 cm dlhý chrbát), ktoré vystelieme alobalom. Alobal musí byť vkuse, nesmie byť ani trochu natrhnutý. Nalejeme zmes do polovičky. A znovu zakryjeme vrch alobalom. Paštéta počas pečenia sa zväčší o raz toľko.
- 3
Pečieme zakryté 20 minút pri 250 C, potom odokryjeme a znovu pečieme 20 min. pri 250 C. Po upečení vytiahneme z rúry, necháme vychladnúť asi 10 minút a hneď preklopíme a opatrne odoberáme alobal. Ak Vám zostane trochu paštéty na alobale je to v poriadku. Paštétu necháme vychladnúť, stuhne. Po vychladnutý nadobudne pôvodnu veľkosť. Podávame na raňajky alebo ako predjedlo s olivami, petr. vňatou.
- 4
Rada: Mal by sa používať iba alobal. Skúšala som to bez neho v teflonovom sr.chrte, ktorý bol namastený a strúhankou posypaný a prilepilo sa to.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Da sa aj sterilizovat do poharov, tak ako tu spomina Evanaa.
Nedáva sa už piecť do rúry ale rovno do pohárov a sterilizovať?Ale potom ako dlho by trvala sterilizácia?
Diky