Paštéta domáca

janka255 - fotkajanka255, 10. augusta 2012
Paštéta domáca
Foto: janka255

Najpaštéta akú som kedy jedla. Lahodná, jemná, ľahko rozotierateľná. Môžme použiť na raňajky, predjedlo, olovrant so zeleninou a chrumkavým chlebíkom.

10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g
250 ml
4 ks
2 dcl
2 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 250 C. V hlbokom mixéri rozšľaháme pečienky do tekutého stavu. Postupne pridáme ostatné suroviny. Vznikne tekutá zmes.

  2. 2

    Pripravíme si 2 srnčie chrbty (používam 30 cm a 25 cm dlhý chrbát), ktoré vystelieme alobalom. Alobal musí byť vkuse, nesmie byť ani trochu natrhnutý. Nalejeme zmes do polovičky. A znovu zakryjeme vrch alobalom. Paštéta počas pečenia sa zväčší o raz toľko.

  3. 3

    Pečieme zakryté 20 minút pri 250 C, potom odokryjeme a znovu pečieme 20 min. pri 250 C. Po upečení vytiahneme z rúry, necháme vychladnúť asi 10 minút a hneď preklopíme a opatrne odoberáme alobal. Ak Vám zostane trochu paštéty na alobale je to v poriadku. Paštétu necháme vychladnúť, stuhne. Po vychladnutý nadobudne pôvodnu veľkosť. Podávame na raňajky alebo ako predjedlo s olivami, petr. vňatou.

  4. 4

    Rada: Mal by sa používať iba alobal. Skúšala som to bez neho v teflonovom sr.chrte, ktorý bol namastený a strúhankou posypaný a prilepilo sa to.

Diskusia k receptu

micanela
Koľko vydrží v chladničke a ako ju treba skladovať? - môže byť plastová nádobka?
používateľ nemá avatar
mb
mb
pecienka kuracia - to mas naozaj na mysli pecene kuracie maso? alebo vnutornost - pecen???
salinka
Verim, ze je vyborna. Prinajmensom clovek vie, co konzumuje. Ulkadam:-)
ola111
Je naozaj výborná,ja ju mám tiež v receptoch,najlepšia je na studeno,aspoň u nás,dlho som nerobila...
evanaaa
Je to kuracia pečeň, nie mäso, robila som párkrát a dá sa aj sterilizovať, len treba rovno do pohárov naliať, menších a dať do vody sterilizovať. Je tu viac receptov na paštéčku, len si vyhľadať. Dobrá je aj z iných pečienok, prípadne kombinovaná - pečeň s mäsom, a aj bez vajec ale zo slaninou, taká zabíjačková. Podobnú by som chcela skúsiť ale z bravčovej pečene.
evilauri
My mame pastety velmi radi, a jedno ci z kuracej, alebo bravcovej pecienky, aj husacie odkladam, do pol roka sa nam v mraziaku niaka ta porcia nahromadi! Ukladam tvoj receptik, dalsia dobrotka do zbierky, mnam:-)
adalim231
Recept úspešne odskúšaný, v sobotu podvečer som urobila, v pondelok podvečer už bolo po nej - chutila, akurát, že som robila z bravčovej pečene.
janka255
Skladujem ju asi 4 dni, viac nie. Mala som na mysli pecen od kurcata, klasicka pecienka, predava sa po 1 kg okolo 1-2 EUR.
Da sa aj sterilizovat do poharov, tak ako tu spomina Evanaa.
bebas
Ak by som ju chcela zavariť tak ako sa to robí?
Nedáva sa už piecť do rúry ale rovno do pohárov a sterilizovať?Ale potom ako dlho by trvala sterilizácia?
Diky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia