Paštéta domáca
Autor receptu: janka255
Najpaštéta akú som kedy jedla. Lahodná, jemná, ľahko rozotierateľná. Môžme použiť na raňajky, predjedlo, olovrant so zeleninou a chrumkavým chlebíkom.
10 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 250 °C |
Postup
- Predhrejeme si rúru na 250 C.
V hlbokom mixéri rozšľaháme pečienky do tekutého stavu. Postupne pridáme ostatné suroviny.
Vznikne tekutá zmes.
- Pripravíme si 2 srnčie chrbty (používam 30 cm a 25 cm dlhý chrbát), ktoré vystelieme alobalom. Alobal musí byť vkuse, nesmie byť ani trochu natrhnutý. Nalejeme zmes do polovičky. A znovu zakryjeme vrch alobalom. Paštéta počas pečenia sa zväčší o raz toľko.
- Pečieme zakryté 20 minút pri 250 C, potom odokryjeme a znovu pečieme 20 min. pri 250 C. Po upečení vytiahneme z rúry, necháme vychladnúť asi 10 minút a hneď preklopíme a opatrne odoberáme alobal. Ak Vám zostane trochu paštéty na alobale je to v poriadku.
Paštétu necháme vychladnúť, stuhne. Po vychladnutý nadobudne pôvodnu veľkosť. Podávame na raňajky alebo ako predjedlo s olivami, petr. vňatou.
- Rada: Mal by sa používať iba alobal. Skúšala som to bez neho v teflonovom sr.chrte, ktorý bol namastený a strúhankou posypaný a prilepilo sa to.