Parížske rezy

darina57 - fotkadarina57, 25. februára 2013
Parížske rezy
Foto: darina57

ostala mi náplň ktorú som dávala do torty tak som upiekla ..tieto rezy..

Suroviny

7 ks
7 PL
2 PL
6 PL
4 PL
4 PL
1/2 bal
Náplň:
1/4 l
20 dkg
 nemusia byť




Postup

  1. 1

    cesto:ja si najprv vyšlahám bielky s polovicou cukru..potom do toho pridám po jednom žítky..ďalej zašlahám ostatný cukor.. olej..potom ručne pridám preosiatu múku,orechy,a prášok do pečiva..ktorý vmiešam ja do múky..dám to upiecť do vopred vyhriatej rúry asi na 40 minút na 170%....nechám vychlanúť...

  2. 2

    :uvarila som si deň vopred šlahačku (ja dávam rastlinnú...) aj s čokoládou..a na druhý deň vyšlahala na najvyššich otáčkach..a máte vynikajúcu parižsku náplň...hustú....

  3. 3

    koláčik som si prekrojila na polovičku..prvú polovičku som pofrkala rumom..potom potrela džemom..na to som dala plnku.a na plnku banány..zakryla druhým plátom..a poliala..čokoládou..ozdobila podľa vlastnej fantazie..

Diskusia k receptu

radost
ked človek takýto obrázok zbadá-sám so sebou sa háda:otvoriť recept-či radšej z kratšej cesty utekať...ešte dobre-že takto-z obrazovky-si nemôžem podľa svojej chuti dať..bo nebol by to len kúsok jeden...možno -sedem!!!!
krása!!a tá chuť!!!!...:-))))
angast
nádherné, patria medzi moje obľúbené
frona
milujem parížsky krém, ale ja by som robila len z pravej šľahačkovej smotany
darina57
@frona a to je aka ta prava slahacka?ja pouzivam rastlinnu..v krabici je jej tam liter..ta je vyborna..ale aku ty mas na mysli to teda netusim..
torticka
A toto bude tortička Vieročka robiť na Veľkú noc. Ďakujem pekne.
pikica
zijem v slovinsku,nie je tu polohruba muka,mozem dat aj hladku???
evanaaa
@darina57 ,tie rezy vypadajú ukážkovo, ako vo výklade vcukrárni....tú rastlinnú šľahačku som tuším videla v Jednote, ak to bola ona, ale škoda, že je len litrová a nie 250 alebo 500 ml. Ináč, neviem, či sa pýtaš na pravú šľahačku s iróniou, alebo z nevedomosti, len tak na okraj - tá pravá je z kravského mlieka, zozbieraná zvrchu.....je živočíšna, tým sa líši od rastlinnej,a le to asi vieš.
torticka
Darinka, Tvoj zákusok som piekla na sviatky. Keby si vedela, ako chutí mojej rodine. Je to ten najfantastickejší zákusok, ako som kedy robila a jedla. Ďakujem pekne a Krásnu Veľkú noc, veľa kupačov a šibačov.