Parené buchty a la Andy (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Sú proste vynikajúce. Keď ich robím doma, musím urobiť dvojnásobnú dávku, lebo sa zrazu zbehne veľa papáčov na ne.

9
porcií
15/60 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do mixéra si dáme najprv sypké suroviny, na ne prstami jemne rozdrvíme droždie. Ako posledné dáme tekuté suroviny. Vymiesime cesto a na pomúčenom stole necháme kysnúť 1 hodinu.
  2. Vyvaľkáme si cesto na 1 cm hrubé a pokrájame na kocky.
  3. Dáme do stredu kocky džem a urobíme malé bochníky.
  4. Potrieme ich trochou oleja. Pripravujeme ich nad parou v zakrytom hrnci cca 13 minút.
  5. Vyberieme a potrieme olejom. Mierne vychladnuté dáme na tanier a polejeme trochou roztopeného masla.
  6. Posypeme Grankom a zase polejeme trochou masla. Miesto Granka sa môže dať aj rozmiešané kakao s práškovým cukrom v pomere1:2. Dobrú chuť.