Papričky s hrozienkami

Autor receptu: alena45

Všetci známi už čakajú na tohtoročné papričky. Môže poslúžiť aj ako dobrý darček.

Postup

  1. Rôzne štipľavé papričky (tu je asi 6 druhov) umyjeme, odstopkujeme, väčšie pokrájame a plníme do pohárikov tak, že striedame vrstvy papričky a hrozienok. Navrch pridáme kávovú lyžičku medu. Zalejeme nálevom Deko alebo Zelko tak, aby medzi okrajom a papričkami zostalo cca 1 a pol cm, nalejeme lyžičku oleja, zaviečkujeme a sterilizujeme.
  2. Sterilizovala som v rúre vyhriatej na 140 stupňov cca 15 minút, po vypnutí som nechala postupne vychladnúť.
  3. Použiť možno samozrejme aj jeden druh papričiek, napríklad feferónky. Okrem toho, že sa pojedajú ako normálne feferónky, pár kúskov papričiek a tiež hrozienok výborne ochutia šošovicovú alebo fazuľovú polievku.