Papričky s hrozienkami
Autor receptu: alena45
Všetci známi už čakajú na tohtoročné papričky. Môže poslúžiť aj ako dobrý darček.
Postup
- Rôzne štipľavé papričky (tu je asi 6 druhov) umyjeme, odstopkujeme, väčšie pokrájame a plníme do pohárikov tak, že striedame vrstvy papričky a hrozienok. Navrch pridáme kávovú lyžičku medu. Zalejeme nálevom Deko alebo Zelko tak, aby medzi okrajom a papričkami zostalo cca 1 a pol cm, nalejeme lyžičku oleja, zaviečkujeme a sterilizujeme.
- Sterilizovala som v rúre vyhriatej na 140 stupňov cca 15 minút, po vypnutí som nechala postupne vychladnúť.
- Použiť možno samozrejme aj jeden druh papričiek, napríklad feferónky.
Okrem toho, že sa pojedajú ako normálne feferónky, pár kúskov papričiek a tiež hrozienok výborne ochutia šošovicovú alebo fazuľovú polievku.