Pangasius na slaninke

mia2404 - fotkamia2404, 13. februára 2012
Pangasius na slaninke
Foto: mia2404

Suroviny

1kg
10plátkov  tenké plátky
10plátkov ,alebo iný tvrdý syr na tenké plátky
10plátkov nakrájaná
 na obalenie filiet




Postup

  1. 1

    Rybu umyjeme usušíme ,pokvapkáme citronovou šťavou, posypeme kmínom a poprášime múkou.Na grilovaciu panvicu dáme naplátky nakrájanú slaninu , trocha opečieme a pridáme rybu opečieme z jednej aj z druhej strany , ked už otočíme na káždú rybu položíme plátok šunky a syra posypeme petr.vňatkou a zakryjeme nachvílku aby sa syr roztopil. Kyslú smotanu vymiešame tzaziky a podávame s rybou príloha :zemiaky , ryža podľa chuti alebo iba šalát

    Pangasius na slaninke - obrázok 1

Diskusia k receptu

sylvinka
zaznávaný pangasius....vyzerá veľmi chutne,vyskúšam a ukladám do mojej kk
rybarkuchar
Sledujem na webe polemiku či pangasius ÁNO alebo NIE. Je ťažko byť objektívny bez všetkých informácií. No skôr sa prikláňam k NIE. Viem čo je to chovať ryby pre business a viem aké je to rizikové. Pri všetkej úcte k Vietnamským chovateľom, nie som presvedčený že dodržujú všetky zásady nezávadného chovu. Je smutné, že štát nepodporuje domácich chovateľov - produkcia našich sladkovodných rýb je na bode mrazu. Radšej dovolí dovážať lacné "ryby".
Nechcem Ťa odradiť, ani kritizovať recept, len píšem svoj názor.
rybarkuchar
@viera1 , nespochybňujem profesionalitu našich kontrolórov, ani nikoho neodrádzam aby kupoval pangasiusa. O chove rýb viem toho dosť (aj z vlastnej skúsenosti). Ale toto asi nie je to pravé fórum na túto tému. To by sme rovnako mohli polemizovať na „E-čkovú“ tému, alebo kurací brojler. Beriem to čo uvádza či už hoax.cz, alebo iné zdroje s rezervou. Sama uvádzaš, že je rozdiel medzi rybou z chovateľského rybníka a rybou z voľnej prírody (mimochodom zaraďuješ sa tým k absolútnej menšine - ktorá má to šťastie). Aj chov v odchovných rybníkoch sa však dá vykonávať dvojako – rýchlo a lacno alebo zdravo a draho. Môžeme sa tváriť, že je všetko OK, konzumovať s chuťou čo nájdeme v marketoch a veriť „razítkam“. Ale môžeme aj vytvárať tlak na predajcov rýb aby uvádzali všetky informácie o pôvode, chove, veku, skladovaní, spracovaní, prísadách, doprave ... A potom nech sa zákazník rozhodne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia