Foto: flavia
Raz som išla robiť palacinky ale zistila som že v chladničke nemáme žiadne vajíčka. Tak som do cesta jednoducho žiadne nedala. Palacinky sa podarili Zobraziť celý popisRaz som išla robiť palacinky ale zistila som že v chladničke nemáme žiadne vajíčka. Tak som do cesta jednoducho žiadne nedala. Palacinky sa podarili a odvtedy ich robím len takto.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si zmiešame vanilku s trochou mlieka. Postupne pridávame múku a dorieďujeme mliekom, kým nevznikne potrebné množstvo vláčneho hustého cesta.
- 2
Vyprážame na masle alebo oleji.
- 3
Výhodou receptu je aj to, že sa dá pripraviť aj veľmi malá dávka. Porciu na obrázku som pripravila ako nedeľný dezert- pre každého jednu palacinku s egrešovým lekvárom. Zo zvyšného cesta som ešte urobila malé palacinky a dala ich navrch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tebe tá horúčava osoží..si stále vtipnejší....:-)