Ovocný sirup

aroooo - fotkaaroooo, 26. júna 2011

Aj bez sterilizácie dlho vydrží,zachová si chuť použitých surovín.

30 minút
príprava

Suroviny

2,5 kg
2,5 kg
1,5 litra prevarená studená
5 dkg
1 sáčik /salicil/




Postup

  1. 1

    Ovocie použijeme podľa vlastného výberu:jahody, maliny, višne...zmes ovocia.Ja som robila z jahôd a aj višní.

  2. 2

    Umyté ovocie, prípadne vykôstkované pomelieme na mlynčeku /zhruba rozmixujeme/, zalejeme prevarenou studenou vodou, pridáme kyselinu citrónovú,premiešame a necháme vylúhovať 24 hod. Potom scedíme,najlepšie cez nejaké plátienko, pridáme cukor,kys.sorbovú a miešame kým sa nerozpustí.Naplníme do fliaš,dobre uztvoríme a odložíme, nesterilizujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia