Ovocný koláč

lenka250 - fotkalenka250, 6. marca 2014
20 kúskov
porcií
30 minút
na 175  °C

Suroviny

250 g
štipka
340 g
2 bal.
6 ks
350 g
1 bal.
30 g
500 g
250 g
z 1/2 ks citróna
900 g
2 bal.
 na vymastenie




Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejeme na 175 °C. Maslo so štipkou soli, 200g cukru a balíčkom vanilkového cukru rozmiešame do peny. Postupne vmiešame vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaovým práškom a preosejeme do cesta. Vypracujeme hladké cesto

  2. 2

    Plech vymastíme maslom. Vlejeme doň cesto a rovnomerne rozotrieme. Cesto volžíme do rúry, približne 30 minút pečieme, vyberieme a necháme vychladnúť

  3. 3

    Zmiešame mascarpone, tvaroh, 100g kryštálového cukru balíček vanilkového cukru a citrónovu šťavu. Rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto. Ovocie preberieme, opláchneme a necháme odkvapkať. Poukkladáme na krém.

  4. 4

    Želatínu dáme do hrnca, zmiešame so 40g cukru a postupne primiešame 500ml vody. Za stáleho miešania privedieme do varu. Želatínu rovnomerne nalejeme lyžicou na ovocie. Koláč necháme pred podávaním hodnu odstáť.

  5. 5

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia