porcií
na 175 °C
Suroviny
250 g |
|
štipka |
|
340 g |
|
2 bal. |
|
6 ks |
|
350 g |
|
1 bal. |
|
30 g |
|
500 g |
|
250 g |
|
z 1/2 ks citróna |
|
900 g |
|
2 bal. |
|
na vymastenie |
|
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 175 °C. Maslo so štipkou soli, 200g cukru a balíčkom vanilkového cukru rozmiešame do peny. Postupne vmiešame vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaovým práškom a preosejeme do cesta. Vypracujeme hladké cesto
- 2
Plech vymastíme maslom. Vlejeme doň cesto a rovnomerne rozotrieme. Cesto volžíme do rúry, približne 30 minút pečieme, vyberieme a necháme vychladnúť
- 3
Zmiešame mascarpone, tvaroh, 100g kryštálového cukru balíček vanilkového cukru a citrónovu šťavu. Rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto. Ovocie preberieme, opláchneme a necháme odkvapkať. Poukkladáme na krém.
- 4
Želatínu dáme do hrnca, zmiešame so 40g cukru a postupne primiešame 500ml vody. Za stáleho miešania privedieme do varu. Želatínu rovnomerne nalejeme lyžicou na ovocie. Koláč necháme pred podávaním hodnu odstáť.
- 5
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu