Ovocný koláč

Autor receptu: lenka250

20 kúskov
porcií
30 minút
na 175  °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 175 °C. Maslo so štipkou soli, 200g cukru a balíčkom vanilkového cukru rozmiešame do peny. Postupne vmiešame vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaovým práškom a preosejeme do cesta. Vypracujeme hladké cesto
  2. Plech vymastíme maslom. Vlejeme doň cesto a rovnomerne rozotrieme. Cesto volžíme do rúry, približne 30 minút pečieme, vyberieme a necháme vychladnúť
  3. Zmiešame mascarpone, tvaroh, 100g kryštálového cukru balíček vanilkového cukru a citrónovu šťavu. Rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto. Ovocie preberieme, opláchneme a necháme odkvapkať. Poukkladáme na krém.
  4. Želatínu dáme do hrnca, zmiešame so 40g cukru a postupne primiešame 500ml vody. Za stáleho miešania privedieme do varu. Želatínu rovnomerne nalejeme lyžicou na ovocie. Koláč necháme pred podávaním hodnu odstáť.
  5. Dobrú chuť :)