Foto: DR. OETKER
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím, bez tuku a so želatínou...
príprava
Postup
-
1
Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. Obsah vrecúška spoločne s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Prilejeme vodku a opäť zamiešame.
- 2
Jahody nakrájané na menšie kúsky vložíme do pohárikov alebo rozprestrieme na dno formy a zalejeme hotovým želé. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.
- 3
Náš tip: Pred podávaním špičkou ostrého noža uvoľníme želé od okraja pohárika a pohárik postavíme asi na 30 sekúnd do horúcej vody. Tým dosiahneme to, že celý obsah môžeme „vypiť“ naraz. Vo forme nakrájame želé na kocky a pomocou kuchynského noža alebo plochej lopatky naukladáme na tanier. Do kociek môžeme zapichnúť špáradlá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:)