Ovocné želé s vodkou

redakcia - fotkaredakcia, 27. augusta 2009
Ovocné želé s vodkou
Foto: DR. OETKER

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím, bez tuku a so želatínou...

20 minút
príprava

Suroviny

250 ml
1 balíček
70 g
250 ml
200 g
20-30 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. Obsah vrecúška spoločne s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Prilejeme vodku a opäť zamiešame.

  2. 2

    Jahody nakrájané na menšie kúsky vložíme do pohárikov alebo rozprestrieme na dno formy a zalejeme hotovým želé. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.

  3. 3

    Náš tip: Pred podávaním špičkou ostrého noža uvoľníme želé od okraja pohárika a pohárik postavíme asi na 30 sekúnd do horúcej vody. Tým dosiahneme to, že celý obsah môžeme „vypiť“ naraz. Vo forme nakrájame želé na kocky a pomocou kuchynského noža alebo plochej lopatky naukladáme na tanier. Do kociek môžeme zapichnúť špáradlá.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Sezónne jedlá, Letné, Varené

Diskusia k receptu