Ovocná torta pre Kiku

Autor receptu: kukulienka71

Kika je moja väčšia dcéra a tortu som jej piekla po vzore z vlaňajšieho júlového vydania Dobrého jedla. Recept som si prispôsobila. Viac na Ovocná torta pre Kiku

12
porcií
40 minút
príprava
3x10 minút
na 170 °C

Postup

  1. Cesto: Celé vajcia s cukrom a maslom šľaháme elektrickým šľahačom do penista. Pridáme múku zmiešanú s preosiatym kakaom a práškom do pečiva. Na tri hárky pečiaceho papiera obkreslíme silnou čiarou väčší tanier alebo pokrievku cca 24cm priemeru. Z opačnej strany potom nanášame na papier stierkou tretinu cesta. Rúru zapneme na 170°C. Vyplníme aj ostatné papiere, dostaneme tri kruhy s cestom, každé pečieme desať minút. Po vychladnutí papier odstránime.
  2. Prebraté ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Použila som maliny, jahody, černice, hrozno a trocha mrazených ríbezlí a čučoriedok.
  3. Plnka pozostáva z mascarpone a šľahačky vyšľahanej so stužovačom, ochutíme práškovým cukrom. Tretinu plnky nanesieme na spodné cesto, poukladáme naň ovocie, tak isto naplníme aj ostatné poschodia. Vrch ozdobíme aj lístkami mäty.
  4. Naplnenú tortu treba dať do chladničky, po pár hodinách cesto zmäkne a bude sa lepšie krájať.
  5. pridávam aj fotku v reze