Ovocná torta pre Kiku
Autor receptu: kukulienka71
Kika je moja väčšia dcéra a tortu som jej piekla po vzore z vlaňajšieho júlového vydania
Dobrého jedla. Recept som si prispôsobila. Viac na
Ovocná torta pre Kiku
12 porcií |
40 minút príprava |
3x10 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto:
Celé vajcia s cukrom a maslom šľaháme elektrickým šľahačom do penista. Pridáme múku zmiešanú s preosiatym kakaom a práškom do pečiva. Na tri hárky pečiaceho papiera obkreslíme silnou čiarou väčší tanier alebo pokrievku cca 24cm priemeru. Z opačnej strany potom nanášame na papier stierkou tretinu cesta. Rúru zapneme na 170°C. Vyplníme aj ostatné papiere, dostaneme tri kruhy s cestom, každé pečieme desať minút. Po vychladnutí papier odstránime.
- Prebraté ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Použila som maliny, jahody, černice, hrozno a trocha mrazených ríbezlí a čučoriedok.
- Plnka pozostáva z mascarpone a šľahačky vyšľahanej so stužovačom, ochutíme práškovým cukrom. Tretinu plnky nanesieme na spodné cesto, poukladáme naň ovocie, tak isto naplníme aj ostatné poschodia. Vrch ozdobíme aj lístkami mäty.
- Naplnenú tortu treba dať do chladničky, po pár hodinách cesto zmäkne a bude sa lepšie krájať.
- pridávam aj fotku v reze