Foto: dvorka
Teraz je konečne čerstvé ovocie a niet nad lahodný kyslastý a jednoduchý zákusok. Pridávam recept na bublaninu o niečo inakšiu ako som robievala doteraz.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Ja si ako prvé keď idem miešať cesto zapnem rúru, aby som ju mala vyhriatu a cesto mi zbytočne nestálo. Zapnem ju na 175°C. Potom si rozdelím vajíčka, k žĺtkom do misy pridám cukor, vlažnú vodu a vymiešam do peny.
-
2
K bielkom pridám studenú vodu, na 1 vajce 1 polievkovú lyžicu a vymiešam hustý sneh. Keď prevrátim nádobu, nič sa neleje. Zakryjem nádobu, aby do nej nešiel vzduch.
-
3
Do žĺtkovej peny prisypem múku s práškom do pečiva a na najmenších otáčkach vymiešam metličkami. Potom prilejem olej kakao a znova vymiešam.
-
4
Polovicu bielkového snehu vymiešam na najpomalších otáčkach metličkami, druhú polovicu už len rukou so stierkou opatrne vmiešam do cesta aby nespadlo.
-
5
Cesto vylejem na plech s papierom na pečenie, rozotriem ho do rohov aby bolo v strede trošku menej ako na krajoch a nasypem alebo poukladám ovocie. Ja som dala čerešne a ríbezle zo záhradky. A šup do vyhriatej rúry.
-
6
Nestihla som odfotiť celú bublaninu, lebo mi ju chlapi ešte za horúca odrezávali.
-
7
Tieto posledné štyri kúsky som stihla aj ozdobiť tvarohovo-jahodovým krémom.
Diskusia k receptu